En Boeing 787-8 Dreamliner fra British Airways. Foto: Mark Harkin

British Airways vender tilbage til Osaka

British Airways vil til foråret begynde at flyve fra London til Osaka igen efter 10 års pause på ruten. Der bliver fire ugentlige forbindelser fra 31. marts 2019.

British Airways har tidligere gennem mange år drevet en rute mellem London Heathrow og Osaka Kansai International Airport i Japan, og til foråret genoptager selskabet ruten til den japanske storby.

British Airways vil fra den 31. marts 2019 flyve fire gange om ugen fra London til Osaka. BA vil betjene ruten med selskabets nyeste flytype – Boeing 787-9 Dreamliner.

“Vores partnere Japan Airlines og Finnair har demonstreret, at Osaka er en meget populær rute med både fritids- og forretningsrejsende, så vi er glade for at starte direkte flyvninger fra London og give kunderne endnu en gateway,” siger Sean Doyle, British Airways’ direktør for netværk og alliancer.

“Japan er en meget eftertragtet destination for britiske turister, og mange af landets nøgleattraktioner er inden for rækkevidde af Osaka. Denne nye rute åbner også flere muligheder for, at virksomheder kan udforske og skabe forretning i regionen, så vi forventer, at denne nye service bliver godt modtaget af vores kunder,” siger Sean Doyle.

British Airways og Oneworld-alliancepartneren Japan Airlines har tidligere samarbejdet om en direkte rute mellem London og Osaka. Den rute blev lukket i 2009.

Codeshare-samarbejde med Finnair
British Airways flyver i dag fire gange dagligt mellem London Heathrow og henholdsvis Tokyo-Haneda og Tokyo-Narita lufthavnene. Herfra har British Airways-passagerer mulighed for at fortsætte med indenrigsfly eller tog til Osaka.

En anden mulighed for passagerer fra London er at flyve via Helsinki og benytte BA-partneren Finnairs direkte rute fra Helsinki til Osaka. Finnair er også med i Oneworld-alliancen, og de to selskaber har siden 2017 haft et codeshare-samarbejde på ruten fra Helsinki til Osaka.

Finnair betjener ruten dagligt med selskabets nye Boeing A350-fly, og selskabet har for nyligt annonceret, at det vil øge med yderligere tre afgange om ugen på ruten til næste sommer, så man kommer op på 10 ugentlige forbindelser på ruten i sommersæsonen fra 31. marts 2019.

Japans tredjestørste lufthavn
Kansai International Airport i Osaka er Japans tredjestørste lufthavn med flere end 28 millioner passagerer årligt. Lufthavnen er placeret på to kunstige øer midt i Osaka-bugten, 38 km sydvest for Osaka centrum.

Fra Kansai-lufthavnen er der flere direkte ruter til Europa – heriblandt en Lufthansa-rute til Frankfurt, en KLM-rute til Amsterdam og en Air France-rute til Paris.

Kansai-lufthavnen blev i begyndelsen af september ramt af tyfonen Jebi, som forårsagede omfattende skader i lufthavnen. Jebi var den værste tyfon i området i 25 år. Først den 21. september var lufthavnen tilbage i normal drift igen.

Relaterede artikler:

Japansk storlufthavn er oversvømmet

Finnair udvider igen på Asien-ruter

Ny British Airways-rute til USA