Embraer ERJ-145 fra Loganair i London Heathrow Airport. (Foto: Loganair)

Britisk flyselskab er sat til salg

Skotske Loganair, der er Storbritanniens største regionale flyselskab, skal sælges. Selskabet har flere ruter til Norge og udfører rute- og charterflyvninger til to danske lufthavne.

Airline Investments Limited er et britisk selskab, der kontrollerer skotske Loganair, der har base i Glasgow. Bag selskabet står brødrene Stephen og Peter Bond, og de har nu besluttet, at tiden er inden til at finde nye ejere, der kan føre selskabet videre.

Det skriver det skotske medie The Herald.

Den meddelelse blev for et par dage siden kommunikeret ud til flyselskabets 850 ansatte, der danner grundstammen i det største regionale flyselskab i Storbritannien.

“Vi delte nyheden i går (lørdag, red.) med hele vort team om, at efter 25 års involvering i Loganair, inklusive de sidste 10 år som eneejere, arbejder vores aktionærer Stephen og Peter Bond på at finde en ny forvalter for ‘Scotlands flyselskab’,” udtaler Jonathan Hinkles, der er administrerende direktør.

Stephen Bond er 72 år og Peter Bond 61 år, og den ældste af brødrene ønsker at komme ud af den daglige forretning.

Rute- og charterflyvninger fra danske lufthavne
Loganair har netop præsenteret et stort og omfattende program for sommeren 2023, der blandt andet omfatter en ny rute fra Edinburgh til Bergen samt til Southampton og Exeter.

Herudover flyver selskabet eksempelvis i forvejen mellem Aberdeen og Esbjerg Lufthavn, hvor ruten primært bæres af offshore-trafikken. Og i sommeren 2022 har det skotske flyselskab været at finde i Aalborg Lufthavn, da Nilles Rejser havde købt to charterserier til henholdsvis Belfast og Edinburgh.

“Vi har spændende tider foran os, og vi vil fortsætte med at arbejde hårdt for at tage vare om vores team og vores kunder. Og hvis de læser med, vil vi ikke mangle energi til også at være foran vores rivaler,” siger Loganair-direktøren til det skotske medie.

Loganair råder i dag over 40 fly bestående af ATR 42/72, Embraer ERJ-145, Saab 340 samt fire små specialfly, henholdsvis en Britten-Norman BN-2 Islander samt tre De Havilland Canada DHC-6 Twin Otter. Selskabet er i gang med en flådefornyelse, så der kun bliver plads til ATR-flyene, ERJ-145 samt de mindre specialfly.

 

Relaterede artikler:

Loganair vender tilbage til Esbjerg Lufthavn

Loganair overtager Flybe-ruter

To nye Loganair-ruter til Skandinavien