Alle vinderne af Routes Europe Awards i Aarhus. (Foto: Ocean Drive Media)

Budapest Airport tog stikket hjem ved Routes Europe

Budapest Airport, der var vært for Routes Europe i 2013, blev overordnet vinder samt vinder i sin egen kategori ved prisuddelingen under den årlige Routes Europe-event, der i år har Aarhus som værtsby.

I forbindelse med de årlige Routes Europe-events uddeles traditionen tro de særlige Route Europe Awards, der belønner de lufthavne og flyselskaber, der har gjort en særlig indsats i ruteudviklingsarbejdet.

Trods det faktum, at Routes Europe 2024 afvikles i Aarhus, var der for første gang i mange år ikke skandinaviske lufthavne blandt de nominerede, selvom eksempelvis Billund Lufthavn og Københavns Lufthavn har stolte traditioner på området med flere awards gennem tiden.

Ungarsk hovedstadslufthavn triumferede
Ved 2024-udgaven var det Budapest Airport, der løb med den overordnede pris, og den ungarske hovedstadslufthavn vandt også i kategorien med lufthavne mellem 5 og 20 millioner årlige passagerer.

“Denne anerkendelse er et vidnesbyrd om vores forpligtelse til ekspertise og innovation. Jeg vil gerne udtrykke min dybeste taknemmelighed til vores talentfulde team, vores flyselskabspartnere og alle dem, der bidrager til vores succes. Sammen har vi skabt et knudepunkt for forbindelse, effektivitet og passagertilfredshed,” sagde Balázs Bogáts, kommerciel direktør i Budapest Airport.

Budapest Airport var i øvrigt Routes Europe-vært i 2013, hvilket var året efter konkursen i det ungarske flyselskab Málev. Dengang var der 8,5 millioner årlige passagerer gennem lufthavn, og i 2023 var antallet vokset med næsten 75 procent til 14,7 millioner. 

Gik udenom Baltikum
I de øvrige kategorier var der lagt op til, at Baltikum kunne hente en award med hjem til et af de tre lande, idet Air Baltic var nomineret i kategorien med flyselskaber, mens lufthavnene i Riga, Tallinn og Vilnius også havde opnået nomineringer.

Men sådan kom det ikke til at gå. Albrecht Dürer Airport i Nürnberg vandt i kategorien for lufthavne med under fem millioner årlige passagerer, mens den græske hovedstadslufthavn i Athen kunne rejse hjem med en award for bedste lufthavn i kategorien med over 20 millioner årlige passagerer.

Prisen for bedste destinationsmarkedsføring gik Turismo de Portugal, mens det britiske lavpris- og charterflyselskab Jet2 høstede anerkendelse som bedste flyselskab til innovativ ruteudvikling.

De skandinaviske lufthavne og flyselskaber kan nu i stedet rette blikket mod Routes Europe 2025, der vil blive afholdt i spanske Sevilla fra den 8. til 10. april. Det er turistmyndighederne i den selvstyrende region Andalusien, der har påtaget sig værtskabet.

 

Relaterede artikler:

Ingen skandinaviske lufthavne i spil til Routes-priser

Billund Lufthavn atter europamester i ruteudvikling

Billlund Lufthavn er verdensmester i ruteudvikling