Boeing 737-800 fra Norwegian på forpladsen i Aalborg Lufthavn. (Foto. AAL | PR)

Charter- og indenrigstrafik holder Aalborg oppe

Der var i november en svag fremgang i passagertallet i Aalborg Lufthavn. Charter- og indenrigstrafikken stod for fremgangen, mens der var en lille tilbagegang på udenrigsruterne.

November er trafikmæssigt en af de mere stille måneder i Aalborg Lufthavn. Det er første måned i lavsæsonen, og der er ikke højtider eller helligdage, der kan påvirke trafikken – hverken i op- eller nedadgående retning.

Der blev i november registreret 103.844 passagerer i den nordjyske lufthavn, og det var 1,6 procent flere end i samme måned året før. Sammenlignet med november 2019 er det dog stadig 4,1 procent lavere.

Indenrigstrafikken fortsatte fremgangen til i alt 74.230 passagerer, hvilket var omkring 1.500 flere end i november 2019 og næsten 3.500 flere end samme måned i 2019.

Kanarieøerne hitter
Der var også gode takter i chartertrafikken, hvor 9.739 passagerer rejste på charterflyene til og fra Aalborg Lufthavn. Fremgangen i forhold til 2021 var på beskedne 300 passagerer, men i forhold til 2019 var det en stigning på 28,2 procent, der svarer til 2.142 flere charterrejsende.

Ifølge lufthavnen var det især flyvninger til Gran Canaria, Tenerife og Fuerteventura, der alle er en del af De Kanariske Øer, der trak væksten.

“Den opbyggede rejsesult efter pandemien er gældende hos danskerne, hvor ferieoplevelser fortsat bliver prioriteret i familiebudgettet,” konstaterer Niels Hemmingsen, administrerende direktør i Aalborg Lufthavn.

For sommeren 2023 er der allerede store forventninger, idet Bravo Tours har annonceret Costa del Sol, Golden Sands og Azorerne som charternyheder.

Svækket KLM-rute
Den internationale rutetrafik er stadig ramt af eftervirkningerne fra coronapandemien, og herudover kan det også mærkes, at Amsterdam Schiphol Airport gennem mange måneder har haft kapacitetsbegrænsninger, hvilket påvirker passagertallet på KLM-ruten til Amsterdam.

Derfor var der kun 19.875 internationale rutepassagerer i november, og det var rent faktisk en svag tilbagegang på en procent i forhold til samme måned sidste år.

Men alligevel bobler optimismen i Aalborg Lufthavn, da Norwegian netop har annonceret nye direkte ruter til Alicante og Barcelona i sommeren 2023, mens der også indsættes tre ekstra ugentlige afgange på ruten til Málaga.

 

Relaterede artikler:

To nye Norwegian-ruter fra Aalborg Lufthavn

Største måned i Aalborg Lufthavn i tre år

Travl sommer i Aalborg Lufthavn