Chartergæster vender Tyrkiet ryggen

Interessen for Tyrkiet er kølnet voldsomt, viser de foreløbige tal for Star Tours salg af sommer 2017-rejser.

Mens nogle dårligt nok er kommet hjem fra dette års sommerferie til Sydens sol, så er andre allerede i gang med at planlægge næste års ferie. Hos Star Tour har 10.000 gæster allerede købt næste års charterferie. Og tendensen er klar. Tyrkiet er efter sommerens mislykkede militærkup røget langt ned på listen over de mest efterspurgte lande.

“Det der sælger er Spanien, Kroatien, Italien og Cypern. Tyrkiet er dumpet langt ned,” siger landechef for Star Tour, Gorm Pedersen, til CHECK-IN.dk.

Genetablere tyrkisk marked
Sidste år sendte Star Tour omkring 60.000 danskere på charterferie i Tyrkiet. I år lander det tal på omkring det halve. Og går Gorm Pedersen håber, at man i 2017 kan lande et sted midt imellem.

“Vi vil gøre hvad vi kan for at genetablere det tyrkiske marked,” fastslår han.

I de bestræbelser indgår traditionelle charterflyvinger. Men Star Tour kigger også på mere dynamiske løsninger, såsom at sætte chartergæster ombord på Turkish Airlines’ flyvninger fra Aalborg og på den måde få en større bid af det nordjyske chartermarked, samt få mulighed for at at tilbyde kunderne mere eksotiske ferier, hvor man eksempelvis rejser videre med Turkish Airlines.

Kroatien mere populært
Charterrejsearrangøren, der til november skifter navn til TUI, har seks nye charterdestinationer på plakaten i programmet for sommeren 2017. Fra Aalborg vil man hver uge sende et fly afsted mod Cypern, ligesom man fra Billund vil flyve til Menorca.

I Københavns Lufthavn begynder man efter en pause på flere år at flyve til Faro i Portugal, ligesom Olbia på Sardinien, Pula i Kroatien og Reus nær Costa Dorada-stranden i Spanien bliver nye Star Tour/TUI-destinationer fra CPH næste år.

Flyvningerne til Pula er udtryk for, at Kroatien bliver stadig mere populært blandt de danske ferierejsende. Star Tour vil i sommeren 2017 have en ugentlig flyvning til Pula og en ugentlig flyvning til Split, men en flyvning nummer to til Split kan meget vel blive en realitet.

 

Relaterede artikler:

Star Tour: Færre rejsende til Tyrkiet

Rejser til Tyrkiet kan blive billigere