Foto: Ove Nilsson.

Star Tour har fem Tyrkiet-alternativer i 2017

Star Tour finder fem nye destinationer frem til sommerprogrammet for at give charterkunderne gode alternativer til Tyrkiet.

Portugal bliver den første af fem nye charterdestinationer, som Star Tour trækker op ad hatten i sommerprogrammet 2017 for at give de danske charterrejsende gode alternativer til Tyrkiets hvide badestrande. Dem er danskerne efter det mislykkede militærkup i juli midt i charterhøjsæsonen nemlig ikke så vilde med at rejse ned til næste sommer.

”Situationen i Tyrkiet har i år gjort ondt på mange danske rejsebureauer. Den situation vil vi ikke stå i igen næste år. Derfor lancerer vi fem nye, alternative sommerdestinationer, og det kan kun lade sig gøre, fordi vi har verdens største rejsearrangør i ryggen,” fortæller Nikolai Johnsen, der er pressechef for Star Tour i Danmark.

Han henviser til, at Star Tour næste sommer kommer til at hedde TUI ligesom selskabets moderselskab, der er verdens største rejsearrangør. Star Tour benytter fordelene ved at være en del af en stor rejseorganisation, der har etableret rejser til 180 forskellige regioner i verden.

Søger mod tryghed
Den første af de fem nye destinationer er Portugal, fordi landet med sit relativt lave prisniveau skal kunne tiltrække gæster, der vælger Tyrkiet fra.

”Den store tendens lige nu er, at danskerne søger mod tryghed, og der repræsenterer Portugal noget velkendt og kultiveret. Samtidig er prisniveauet i Portugal ganske lavt, hvilket gør det til et oplagt alternativ til Tyrkiet,” siger Nikolai Johnsen.

Star Tour flyver fra København til Faro med direkte fly på en ugentlig afgang hver lørdag i perioden fra 20. maj til 7. oktober næste år.

Bliver vendt ryggen
Ifølge Portugals turistbureau i Danmark, så vender danske rejsende i stor stil tilbage til Portugal i søgen efter tryghed, mens den tidligere favorit Tyrkiet bliver vendt ryggen.

Portugal oplever i 2016 en kraftig stigning i antallet af danske rejsende til landet med de dramatiske kyster. På blot 5 år er tallet steget med 38 procent til hele 500.000 danskere ifølge officielle tal fra Portugals turistbureau. Baggrunden er danskernes ændrede rejsemønstre, hvor mellemøstlige destinationer som Tyrkiet og Egypten bliver valgt fra til fordel for mere klassiske rejsemål.

Portugals turistbureau forventer en endnu større vækst i 2017 i antallet af danske tilrejsende – på samme måde som de spanske turistmål oplever kraftig vækst i år.

Star Tour tilbyder rejser til fire forskellige områder, nemlig Albufeira, Tavira, Lagos og Alvor.

 

 

Relaterede artikler:

Chartergæster vender Tyrkiet ryggen

Tre sommernyheder fra Apollo