Cimber henter nyt direktionsmedlem hos airBaltic

Cimber Sterling er tilbage med en direktionsgruppe bestående af fire personer. Direktionsgruppen har ikke været intakt i snart 12 måneder. Ny Chief Finanancial Officer bliver Martins Antonovics, der kommer fra en tilsvarende stilling hos det lettiske flyselskab airBaltic.

Siden Henriette Schütze overraskende meddelte sin fratræden som Chief Financial Officeri Cimber Sterling den 3. januar i år, har selskabets direktion ikke været fuldtallig.

Førhenhavde Cimber Sterling en firemands direktionsgruppe, hvor CFO-posten var en del heraf sammen medfunktionerne CEO, CCO og COO.

Henriette Schütze blev afløst af Søren Busk, der dog aldrig var tiltænkt en plads i direktionen.

Detfår lettiske Martins Antonovics derimod med virkning fra 2. januar 2012, når han tiltræder som det danskbaserede flyselskabs nye Chief Financial Officer.

Martins Antonovics har ifølge enselskabsmeddelelse fraCimber Sterling mere end 10 års erfaring fra luftfartsindustrien og kommer senest fra en stilling som Finance Director i det lettiske flyselskab airBaltic.

“Martins Antonovics bliver en del af direktionen hos Cimber Sterling og vil dermed spille en vigtig rolle i implementeringen af de strategiske forandringsprocesser, som Cimber Sterling står overfor i den kommende tid,“ hedder det i selskabsmeddelelsen fra Cimber Sterling.

Talentfuldt finansgeni

Martins Antonovics har siden december måned 2003 haft ansvaret for finans- og økonomiafdelingen hos det lettiske flyselskab airBaltic i rollen som Senior Vice President, Finance & Control. Han har dog været i airBaltic siden 1998 efter afsluttet økonomistudie på Latvijas Universitate.

En tidligere ansættelse i Bank of Latvia samt en afstikker til GE Money Latvia er det også blevet til undervejs.

Martins Antonovicsbeskrives som et ungt og talentfuldt finansgeni, der har nydt stor anerkendelse og respekt hos kollegerne i airBaltic.

Fuldtallig direktion

Efter udnævnelsen af Martins Antonovics til ny Chief Financial Officer består Cimber Sterlings direktion af følgende fire medlemmer, således at man atter er fuldtallig:

• Jan Palmér, President & CEO
• Martins Antonovics, CFO, Executive Vice President
• Jacob Saaby Krogsgaard, CCO, Executive Vice President
• Steen Neuchs, COO, Executive Vice President

I forhold til den direktion, der blev udpegeti januar 2010 efter børsemissionen, er der kun Jacob Krogsgaard og Steen Neuchs tilbage. Tillige har Jacob Krogsgaard fået ny rolle som Chief Commercial Officer efter frem tilden 31. augustat have stået i spidsen for selskabet som CEO. En rolle, der var udspillet dagen efter, at det ukrainsk-kontrollerede Mansvell Enterprises formelt overtog aktiemajoriteten i selskabet.