Cimber lukker rute til Zürich

Cimber Sterling lukker med øjeblikkelig virkning selskabets rute mellem København og Zürich. I januar blev ruten ellers opgraderet til to daglige afgange, men passagerne fulgte ikke med den øgede kapacitet. SAS overtager passagerne.

Det har igennem de senere år været svært for Cimber Sterling atopnå succes med nyetablerede ruter. Især ruterne til de europæiske storbyer har voldt kvaler for det børsnoterede luftfartsselskab.

Tidligere har selskabet måttet opgive ruter fra København til Madrid, Lissabon, Istanbul og London City og senest fra Billund til Paris.

Torsdag kunne Cimber Sterling således meddele rejsebureauerne, at ruten mellem København og Zürich ville blive indstillet med øjeblikkelig virkning. Dermed fik ruten kun seks måneders levetid, idet den blev etableret den 31. oktober sidste år.

“Vores rute mellem København og Zürich har ganske enkelt ikke performet som forventet og som konsekvens deraf, har vi besluttet at lukke ruten pr. i den 5. maj 2011,“ hedder det i meddelelsen fra Cimber Sterling til selskabets agenter.

Cimber Sterling henviser til, at ruten ikke har haft de forventede resultater, og nedtoner samtidig betydningen af nedlukningen.

“Det er en helt normal procedure i luftfart, at man åbner og lukker ruter. Markeder flytter sig kontinuerligt, og vi i luftfart er stillet så heldigt, at vi er i stand til at flytte med. Det er vigtigt for os, at vi kan drive lønsomhed på alle vores ruter, og ruten mellemKøbenhavn og Zürich levede som sagt ikke helt op til vores forventninger,“ hedder det i meddelelsen fra Cimber Sterling.

Det fremgår endvidere, at Cimber Sterling har indgået en såkaldt reprotection-aftale med SAS om at overtage passagererne idet SAS-afgangen ligger på stort set samme tidspunkt som Cimber Sterlings.

Cimber Sterling har i flere måneder kæmpet for rutens eksistens. Oprindeligt var der tale om en morgenafgang ugens firste første dage, en middagsafgang om fredagen samt eftermiddagsafgange i weekenden. Men af hensyn tilforretningsrejsemarkedet indsatte Cimber Sterling fra 10. januar 2011 en ekstra daglig afgang på ruten.

”Den ekstra afgang giver forretningsrejsende mulighed for at komme ud og hjem samme dag – og det er vigtigt for langt de fleste forretningsrejsende, der i forvejen får set hoteller nok”, sagde daværende kommerciel direktør i Cimber Sterling, Lars Bording i december 2010.

Ruten har primært været betjent af Canadair Regional Jet CRJ–200 med plads til 50 passagerer.