Cimber Sterling åbner rute fra Aalborg til Oslo

Aalborg Lufthavn får ekstra kapacitet på udenrigsruten til Oslo. Cimber Sterling åbner på ruten i begyndelsen af september.

Torsdag den 3. september åbner Cimber Sterling en rute mellem Billund og Paris. Men det er ikke nok med det. Dagen efter åbner selskabet en rute fra Aalborg Lufthavn til Oslo. Det er ikke nye ruter, som bliver tilført de to jyske lufthavne, men i stedet endnu en operatør på de to ruter. I forvejen flyver SUN-AIR på begge ruter i franchise samarbejde med British Airways.

På ruten mellem Aalborg og København flyver SUN-AIR 11 gange ugentligt med et Dornier 328 turbopropfly med plads til 32 passagerer. Der er afgange på hverdage fra Aalborg kl. 07.15 og 17.25 ogmed returrejse fra Oslo kl. 08.45 og 18.55.

Cimber ATR72 AAL

Cimber Sterling ATR72 i Aalborg Lufthavn

Den nye Cimber Sterling rute vil blive opereret med et ATR72 turproprop-fly med plads til ialt 68 passagerer. Ruten vil blive opereret seks gange ugentligt og vil få afgang fra Aalborg kl. 18.25 og med returrejse kl. 19.55. Fra den 26. oktober og i resten af vinterfartplanen ændres fartplanen til afgang Aalborg 16.45 med returrejse fra Oslo kl. 18.15.

Med Cimber Sterlings nye satsning på Oslo-ruten fra Aalborg Lufthavn er der lagt op til en konfrontation med SUN-AIR, der flyver fra såvel Aalborg som Aarhus til Oslo. Med placeringen af en aftenafgang fra Oslo kun 40 minutter før SUN-AIR´s afgang er der lagt op til en kamp om passagererne.