Cimber Sterling mere præcise end SAS

Seneste punktlighedsstatistik fra juli måned viser, at Cimber Sterling har flere rettidige ankomster end SAS.

De skandianaviske luftfartsselskaber er helt fremme i front når det gælder punktlighed og præcision. Det viser juli-statistikken opgjort af flightstats.com. Det er denne statistik SAS bruger ved sammenligning af selskabets punktlighed med sine konkurrenter.

Opgørelsen fra juli måned viser, at danske Cimber Sterling er sneget sig ind foran SAS, når det handler om punktlighed. I alt 93,24 % af ankomsterne hos Cimber Sterling var rettidige, hvilket vil sige indenfor 15 minutter i forhold til tidtabellen. Hos SAS var punktligheden kun på 90,19 %, hvilket dog er en sandhed med modifikationer. Statistikken sonderer mellem de SAS-fly, der opererer med SK-rutenummer (svensk og dansk produktion samt internationale ruter) og de norske SAS-afgange, der har BU-rutenummer. SAS Norge ligger på 93,72 % i punktlighed, mens den resterende del af SAS-ruterne somnævnt ligger noget lavere.

Cimber Sterling 737 retro

Cimber Sterling mere præcis end SAS

Punktligheden er netoptemaet i den store mediekampagne som SAS har gennemført i foråret og den tidlige sommer. Her ønsker selskabet at differentiere sig fra lavpriskonkurrenterne ved at fokusere på den høje præcision. Derfor kan det nok ærgre selskabet, at Cimber Sterling sniger sig foran i juli måned, ligesom lavprisflyselskabet Norwegian er lige i hælene på SAS med 89,74 % rettidige ankomster.

  • SAS Norge (93,72 %)
  • Widerøe (93,49 %)
  • Cimber Sterling (93,24 %)
  • SAS (90,19 %)
  • Norwegian (89,74 %)
  • Finnair (88,71 %)


Sammenlignet med de store mega-carriers som Air France KLM, British Airways og Lufthansa er de skandinaviske luftfartsselskaber pænt placeret. KLM havde i juli en punktlighed på 89,50 %, Lufthansa på 81,10 % og British Airways på 73,03 %.

Definitionen af en ankomsttil tiden er, når flyet parkerer ved standplads indenfor 15 minutter i forhold til tidtabellen.