CityJet skal flyve SAS-ruter fra Billund

Det irske flyselskab CityJet vil i løbet af foråret og sommeren blive indsat på SAS-ruterne fra Billund til Oslo og Stockholm.

SAS indgik i slutningen af 2015 en aftale med det irske flyselskab CityJet, der gradvist vil indsætte otte CRJ900-fly, der primært skal flyve på ruter fra Stockholm og Oslo.

Nu er tidtabellen blevet offentliggjort af Airlineroute.net, og den viser, at SAS i første omgang vil benytte CityJet som wetlease-operatør på 52 ruter.

Det er de færreste danske rejsende, der vil få mulighed for at flyve med de irske fly i SAS-bemaling, da ruterne fra Danmark hovedsagligt betjenes af Cimber på vegne af SAS.

Men rejsende fra Billund Lufthavn kommer dog til at stifte bekendtskab med CityJet, da ruterne fra den internationale vestdanske lufthavn til Oslo og Stockholm helt eller delvist skal opereres af det irske flyselskab.

Sommervikar for Jet Time
Den 19. april flyver CityJet for første gang fra Stockholm til Billund og starter blødt op med tre ugentlige afgange. Fra den 1. maj øges der til 13 flyvninger om ugen med CRJ-flyene fra CityJet, der således kommer til at betjene samtlige afgange på ruten.

Anderledes ser det ud med ruten fra Billund til Oslo. Her skal CityJet indledningsvis flyve to gange om ugen fra den 29. juni til den 11. august som vikar for ATR72-flyene som Jet Time opererer.

I højsæsonen flyver SAS således med fly af typerne Boeing 737 og CRJ900 mellem Oslo og Billund, og når sommeren er ovre vil Jet Time og ATR-flyene vende tilbage fra den 15. august.

Det er ikke kun Billund Lufthavn, der får besøg af CityJet. I Københavns Lufthavn vil man fra den 28. juni og frem til 9. august modtaget et CityJet-fly på ruten fra Helsinki. Det sker dog kun på en ugentlig rotation på SK1727/1728 hver tirsdag aften i perioden.