CPH får fjerde Dreamliner-selskab

Københavns Lufthavn får sin fjerde Dreamliner-operatør, når Air Canada fra slutningen af oktober indsætter flytypen på sin Toronto-rute.

Fra den 26. oktober kan rejsende med Air Canada fra København til Toronto sætte sig til rette i et af selskabets helt nye Boeing 787 Dreamliner-fly. I en periode på knap to måneder vil de aldrende Boeing 767-300 fly, som selskabet anvender i dag, nemlig være erstattet med et af de nye fly på ruten, som selskabet i vinterhalvåret beflyver tre gange om ugen. Den 31. december letter den sidste Dreamliner fra Air Canada i denne omgang fra Københavns Lufthavn, og ruten vil igen blive betjent med Boeing 767-300.

Med indsættelsen af Dreamliner-flyet får de rejsende på ruten mulighed for at prøve Air Canadas nye Premium Economy-produkt, som sidste år blev introduceret ombord på enkelte af selskabets Boeing 777-fly.

Air Canada har bestilt i alt 37 Dreamlinere til at erstatte de aldrende Boeing 767-fly. Alle Dreamlinere vil blive indrettet med den nye Premium Economy-klasse, som man ikke finder ombord på 767-300 flyene. Her er der kun mulighed for at flyve på business class eller economy class.

Norwegian startede
Med indsættelsen af Boeing 787-flyet bliver Air Canada det fjerde selskab til at lande i Københavns Lufthavn med en Dreamliner. Norwegian tog lufthavnens Dreamliner-mødom, da man den 6. august sidste år startede med at anvende flyet på Oslo – København i en kortere periode for at træne besætningerne. Herefter komQatar Airways i starten af september med Dreamliner-betjening på sin daglige rute til Doha. Norwegian fulgte trop, da selskabet i november indviede sin første langdistancerute fra København til Fort Lauderdale. Og kort tid efter satte Dreamliner-fly fra charterflyselskabet Thomson Airways hjulene ned på den amagerkanske asfalt for at flyve chartergæster til Caribien for Star Tour i vinterhalvåret.

I den kommende vinter vender Thomson Airways tilbage med Dreamliner-fly, ligesom Norwegian sandsynligvis vil anvende Dreamlinere på sin nye rute til Bangkok og på et tidspunkt også lade Dreamlinere overtage betjeningen af flere af selskabets USA-ruter, som i dag for det meste betjenes af ældre Boeing 777-fly.