CPH igen nomineret til ruteudviklingspris

Københavns Lufthavn er nomineret til prisen som verdens bedste lufthavn med mellem 20 og 50 mio. passagerer til at ruteudvikle. CPH vandt prisen for to år siden.

Det er næsten ved at være en tradition. At Københavns Lufthavn nomineres til prisen som Europas eller verdens bedste lufthavn ud i kunsten at ruteudvikle. Og dette års World Routes Marketing Award er ingen undtagelse. Københavns Lufthavn er én ud af seks nominerede lufthavne i kategorien 20 til 50 millioner passagerer.

Og det vækker naturligvis glæde i Københavns Lufthavn.

”Vi har været nomineret de seneste år og har også tidligere hjemført titlen som både verdens og Europas bedste. Vi vægter denne pris særlig højt, fordi det er vores kunder, flyselskaberne, der sidder i juryen. Det er et sikkert tegn på, at vores kunder ser os som troværdige sparringspartnere, når de skal træffe beslutning om nye ruter. Det er vigtigt, for enhver ny rute er en stor, økonomisk satsning fra flyselskabernes side, og derfor skal den businesscase, vi præsenterer for dem, være troværdig og bæredygtig,” siger Københavns Lufthavns kommercielle direktør, Peter Krogsgaard, til CHECK-IN.dk.

I 2013 vandt CPH titlen som verdens bedste til ruteudvikling og i 2014 hentede man europamesterskabet hjem til Amager.

15 ud af 20
Det er ofte asiatiske lufthavne, der løber med priserne, når passagererne kårer verdens bedste lufthavne. Sådan er det ikke når det kommer til ruteudvikling. Her er den europæiske dominans udpræget. I hvert fald når det kommer til feltet af nominerede. I år er 15 ud af 20 nominerede lufthavne beliggende i Europa.

Lufthavnene er inddelt i fire grupper efter passagerantal. Kun i kategorien med lufthavne med over 50 millionerer passagerer er der mere end én ikke-europæisk lufthavn. I de tre andre kategorier er der kun en enkelt lufthavn udenfor Europa med i feltet.

Vinderne i de fire kategorier offentliggøres ved World Routes i Durban i Sydafrika. Det løber af stablen fra den 19. til 22. september. Her vil flere hundrede flyselskaber og lufthavne sætte hinanden stævne for at snakke om nye rutemuligheder.

Over 50 millioner passagerer
Amsterdam Airport Schiphol
Singapore Changi Airport Group
Dubai International Airport
Frankfurt Airport

20 til 50 millioner passagerer
Abu Dhabi Airports
Brussels Airport
Copenhagen Airports A/S
Dublin Airport
Munich Airport
Vienna Airport

4 til 20 millioner passagerer
Athens International Airport
Austin-Bergstrom International Airport
Budapest Airport
Cologne Bonn Airport
Prague Airport

Under 4 millioner passagerer
Cork Airport
Halifax International Airport Authority
Lodz Airport
Shannon Airport
Verona Airport

I 2013 vandt CPH prisen som verdensmester i ruteudvikling. I år er man igen nomineret.