Forplads i Københavns Lufthavn. (Foto: CPH)

CPH tilbage i europæisk top15

En travl august måned var med til at fastholde passagervæksten på 7,2 procent år til dato i Københavns Lufthavn. CPH har overhalet Zürich Lufthavn og er nu tilbage i den europæiske top15.

Københavns Lufthavn fortsætter med at levere imponerende væksttal. I august måned rejste 2.440.706 passagerer gennem lufthavnen, og det var 160.000 flere end samme måned året før.

Isoleret set blev passagervæksten på 7 procent i august måned, hvilket var medvirkende til at fastholde den flotte år-til-dato vækst på 7,2 procent.

Ved udgangen af august har 17,4 mio. passagerer således rejste gennem lufthavnen, hvilket har bragt den tilbage i den europæiske top15.

I 2013 indtog Københavns Lufthavn end 16. plads over de mest travle lufthavne i Europa. Foran CPH var Zürich Lufthavn, som allerede blev distanceret med udgangen af juli måned. Her havde Københavns Lufthavn samlet 14.952.229 passagerer, mens Zürich Lufthavn haltede bagefter med 14.414.771 rejsende og en noget lavere vækstrate.

Flere transferpassagerer
I perioden fra 2002 til 2013 blev antallet af transferpassagerer i Københavns Lufthavn reduceret fra 50 procent til 25 procent målt i forhold til samtlige afrejser.

Men i 2014 lader det til, at udviklingen er ved at vende igen.

“Med endnu en passagerrekord i august kan vi se tilbage på den travleste sommer nogensinde i lufthavnens historie med over 7,5 mio. rejsende. Det er en halv million flere end i fjor. Vi har her i sommerperioden desuden set antallet af transferpassagerer stige, hvilket er interessant, for specielt om sommeren rejser folk helst direkte, når de skal på ferie,“ siger administrerende direktør Thomas Woldbye fra Københavns Lufthavne A/S.

Antallet af transferpassager er over sommeren steget med 19,4 procent, og lufthavnen oplyser, at flere skandinaver er rejst gennem CPH på vej til nordamerikanske destinationer som New York, San Francisco og Fort Lauderdale samt til europæiske storbyer som London, Amsterdam, Paris og Milano.

Selvom der er vækst i transfertrafikken, er der også stabil vækst i lokaltrafikken. Derfor bliver transferandelen for august måned blot på 21 procent, mens Zürich Lufthavn eksempelvis kan præsentere en transferandel på 28 procent i samme måned.