AOCs hovedret til Singapore Airlines. (Foto: Singapore Airlines)

Dansk Michelin-restaurant kreerer mad til Singapore Airlines

Snart vil passagererne på Business Class hos Singapore Airlines kunne nyde en toretters menu fra den københavnske Michelin-restaurant AOC, når de flyver fra Københavns Lufthavn.

Michelin-mad og Singapore Airlines har tidligere gået hånd i hånd, og nu sker det igen.

Singapore Airlines har nemlig indgået et partnerskab med den tostjernede Michelin-restaurant AOC, der ligger i det centrale København.

AOC har udviklet en toretters menu til flyselskabets passagerer på Business Class, og passagererne vil første gang kunne sætte tænderne i gourmetmaden fra 1. juli 2024 på flyvningen fra København til Singapore.

Der vil blive serveret en forret og en hovedret af lokale sæsonbetonede råvarer, som er skræddersyet og kreeret af Søren Selin, der er AOCs erfarne køkkenchef. Til forret serveres: ’Hummer med tomater. Hyben, butternut squash og krondild’. Hovedretten består af: ’Havtaske med variation af danske kartofler. Muslinge-beurre blanc, ørredrogn og løgblomster’.

AOCs forret til Singapore Airlines. (Foto: Singapore Airlines)

Vil give lokal madoplevelse i topklasse
Ifølge Jagdish Bhojwani, general manager for Singapore Airlines i Norden, er et samarbejde mellem flyselskabet og AOC helt oplagt.

”AOC er en af Nordens ypperste restauranter, og deres fokus på lokale råvarer og ophøjede madoplevelser passer perfekt med Singapore Airlines’ dedikation til kulinarisk ekspertise og høje kvalitetskrav. Vi ønsker altid at give vores kunder en unik og helstøbt rejseoplevelse, og jeg glæder mig til at præsentere AOCs menu for passagererne og give dem en lokal madoplevelse i absolut topklasse,” siger han.

Også Søren Selin fra AOC ser partnerskabet som et ”topmatch”, der skal give de rejsende på Business Class en oplevelse ud over det sædvanlige i over 10 kilometers højde.

”Singapore Airlines er et førsteklasses brand, vi kan associere os med, og det er en sjov og lærerig udfordring at lave flymad. Vi ønsker begge at skabe sanselige helhedsoplevelser med vores mad- og flyoplevelser, og partnerskabets synergieffekt er stor,” fortæller han.

Tilbyder sæsonbestemte menuer
Menuen fra AOC er udviklet eksklusivt til Singapore Airlines, og det er aldrig en nem proces at udvikle mad til fortæring i de tyndere luftlag. Når man kommer op i højden, reduceres smags- og lugtesansen markant, og herudover er der blandt andet en række hygiejne- og sikkerhedskrav, der vanskeliggør processen.

Køkkenchef hos AOC, Søren Selin, og en kabineansat hos Singapore Airlines. (Foto: Singapore Airlines)

Den kommende Michelin-mad hos Singapore Airlines var ikke blevet en realitet uden tæt sparring med flycateringvirksomheden Gate Gourmet, der har stor ekspertviden på området.

”Et flykøkken har langtfra samme fleksibilitet som et restaurantkøkken, og faktorer som kabinetryk og flystøj påvirker vores smagssans – mad smager ikke ens på landjorden og i luften,” siger Morten Tøfting Pedersen, køkkenchef hos Gate Gourmet.

AOC-menuen serveres i tre måneder hos Singapore Airlines, hvorefter der udvikles en ny sæsonbestemt flymenu til Business Class-passagererne hos det asiatiske flyselskab.

Singapore Airlines havde også et Michelin-partnerskab i 2019, hvor selskabet samarbejdede med den københavnske Michelin-restaurant Kokkeriet. Dengang blev der kreeret fire retter med nordisk præg til passagererne på Business Class.

 

Relaterede artikler:

Singapore Airlines tilbyder dansk Michelin-mad fra CPH

Danske delikatesser serveres hos Singapore Airlines

Singapore Airlines: Endnu et flot kvartal