Alsie Express er første kunde til Garmin og Scandinavian Avionics' nye ADS-B-løsning. Foto: Alsie Express

Dansk virksomhed hjælper Garmin med produkt til ATR-fly

Den danske virksomhed Scandinavian Avionics har leveret komponenter til en ny ADS-B-løsning fra den amerikanske GPS-producent Garmin til brug i både ATR 42 og ATR 72.

Flere danske virksomheder har internationale partnerskaber i arbejdet med at udvikle forskellige løsninger til brug i luftfartsbranchen.

Den seneste virksomhed er Scandinavian Avionics A/S, der hører under SA Group og har hovedkontor i Billund. Den danske virksomhed har således et samarbejde med Garmin International, der er en amerikansk producent af GPS-udstyr – blandt andet til brug i luftfartøjer.

Scandinavian Avionics har udviklet og certificeret en såkaldt Suppleral Type Certificate (STC) til brug for en ny ADS-B-løsning til turbopropflytyperne ATR 42 og ATR 72. Det Europæiske Luftfartssikkerhedsagentur, EASA, har godkendt produktet, og ATR-operatører har nu mulighed for at udstyre flyene med denne løsning og opfylde krav, der træder i kraft fra 7. juni 2023.

ADS-B står for Automatic Dependent Surveillance-Broadcast. Udstyret fungerer ved, at et givent fly udsender informationer om blandt andet position, fart og højde.

Kort installationstid med ny løsning
Det er anden gang, Scandinavian Avionics har udviklet en ADS-B-løsning sammen med Garmin målrettet mod segmentet for flyselskaber.

”Da vi kender vigtigheden af ​​kort nedetid for disse fly, har vi designet en pakkeløsning, der giver mulighed for en meget kort installationstid – og dette tilbydes til en meget konkurrencedygtig pris. Vi er meget stolte over at kunne tilbyde en så fleksibel og omfattende løsning, og vi har store forventninger til markedets respons,” siger Michael Truelsen, administrerende direktør for Scandinavian Avionics A/S.

Hos Garmin er der glæde over at kunne tilbyde endnu en ADS-B-løsning til brug for turbopropfly.

”Garmin fortsætter med at være pioner inden for branchen på global skala med en bred vifte af ADS-B-løsninger, der spænder over alle segmenter i luftfarten, og vi er glade for at give disse kommercielle fly en pålidelig og omkostningseffektiv ’alt-i-en’-teknologiløsning i de kommende år,” siger Carl Wolf, direktør for Garmins luftfartssalg og marketing.

Alsie Express er første kunde
Opgraderingen af ADS-B-udstyret til ATR 42 og ATR 72 inkluderer en GPS 3000 ADS-B-kompatibel positionskilde og dobbelt GTX 3000 ADS-B Out-transpondere. Herudover en komplet installationspakke bestående af blandt andet fuldt fremstillede beslag og andet udstyr fra Scandinavian Avionics.

Løsningen er let at integrere til eksisterende udstyr i flyet, hvilket sænker installationstiden og de samlede omkostninger. Samlet vil GPS 3000 og GTX 3000 fungere som en robust, uafhængig ADS-B Out-løsning, der imødekommer strenge krav til passagerfly.

Scandinavian Avionics har afsluttet en indledende installation på både ATR 42 og 72. Den første kunde er Sønderborg-baserede Alsie Express, der installerer den nye løsning på selskabets tre ATR 72-500.

 

Relaterede artikler:

Generationsskifte fortsætter i SA-gruppen

Luftfartsvirksomhed hædret med DI-pris

Horsens-virksomhed skal udvikle polsk lufttrafiktjeneste