Billunds borgmester, Ib Kristensen, og formand for DI Sydvestjylland, Jesper Toft Mathiasen, overrækker her Initiativprisen til Michael R. Truelsen, administrerende direktør i Scandinavian Avionics A/S. Foto: Scandinavian Avionics A/S

Luftfartsvirksomhed hædret med DI-pris

DI Sydvestjyllands Initiativpris 2019 er blevet uddelt til Scandinavian Avionics A/S. Virksomheden har fået stor amerikansk ordre og er løbende initiativrige i deres arbejde.

Det amerikanske forsvarsministerium valgte i foråret Scandinavian Avionics A/S til at stå for vedligeholdelsen af elektronik i kampflyene F-35 sammen med Terma A/S. Det udløste stor stolthed i den Billund-baserede virksomhed.

Den prestigefyldte kontrakt har nu resulteret i, at Scandinavian Avionics A/S mandag fik overrakt DI Sydvestjyllands Initiativpris 2019. Og dette skaber ligeledes stor glæde i virksomheden.

”Vi er i bestyrelsen for DI Sydvestjylland meget stolte af, at vi her i vores område har en virksomhed, der er i stand til at vedligeholde og levere den ypperste teknologi, for det er virkeligt det, vi taler om, når det gælder elektronik til flyindustrien og ikke mindst de meget avancerede F-35-jagerfly,” siger Jesper Toft Mathiasen, formand i DI Sydvestjylland.

”Specielt når man tager i betragtning, at Scandinavian Avionics A/S var oppe imod langt større internationale virksomheder, er det meget imponerende.”

Initiativrig tilgang belønnes
Jesper Toft Mathiasen uddelte prisen sammen med Billunds borgmester, Ib Kristensen. Den fine ordre til F-35-kampflyene er dog ikke eneste årsag til, at Scandinavian Avionics A/S er blevet tildelt den fornemme initiativpris.

”Bestyrelsen for DI Sydvestjylland har vurderet virksomheden ud fra en lang række forhold. Ud over virksomhedens store uddannelsesindsats af medarbejderne til det absolut højeste internationale niveau, så har vi også bidt mærke i virksomhedens mod til at afprøve nye ting og igangsætte store investeringer uden sikkerhed for succes,” siger Jesper Toft Mathiasen.

Scandinavian Avionics A/S leverer komplette elektroniske løsninger til både rutefly, helikoptere og private jetfly. Luftfartsvirksomheden både sikkerhedsgodkender og installerer instrumenter og måleudstyr i luftfartøjerne.

Solidt fundament af iværksætteri
Senest har Scandinavian Avionics A/S tilføjet udviklingsprogrammer og løsninger til droner. Virksomheden er grundlagt af Hardy B. Truelsen, og han har overdraget aktiemajoriteten til sine børn. Hans søn Michael R. Truelsen har haft stillingen som administrerende direktør gennem flere år.

”Hardy har bygget virksomheden på et solidt fundament af iværksætteri og nysgerrighed i de sidste 42 år, og vi er beærede og meget stolte over at modtage denne Initiativpris, der viser, at kerneværdierne og initiativerne er intakte. Vi er drevet af udvikling på alle niveauer i organisationen, og denne anerkendelse viser, at initiativ er en del af vores DNA som virksomhed,” siger Michael R. Truelsen.

Scandinavian Avionics A/S dyster senere på året mod Initiativprisvinderne fra DIs 17 øvrige regionalforeninger. Den landsdækkende Initiativpris bliver uddelt i januar 2020 på DIs SMV-konference.

 

Relaterede artikler:

Lars Sandahl ny direktør i Dansk Industri

Grøn tænketank roser dansk luftfarts klimaplan

Dansk virksomhed hædret for bagageløsninger