Aeroplan. (Screendump: Aeroplan.aero | PR)

Danske Aeroplan udvider ejerkredsen

To erfarne navne fra henholdsvis luftfarts- og IT-branchen er blevet en del af ejerkredsen i Aeroplan. De skal medvirke til at få bredt virksomhedens softwareløsninger ud på nye markeder.

Den danske virksomhed Aeroplan opruster ved at trække erfarne kræfter ind i selskabet, der er beskæftiget med at udvikle softwareløsninger til flyselskaber, vedligeholdelsesvirksomheder og andre aktører i luftfartsbranchen.

Den grundlæggende tanke er, at softwaren fra den danske virksomhed skal gøre kunderne i stand til at opfylde de krav, som luftfartsmyndigheder og EASA stiller til eksempelvis rapportering. Løsningen er opbygget således, at der kan tilkøbes forskellige moduler afhængigt af behov.

Softwaren er udviklet af Ken Henriksen, der stiftede virksomheden i 2008. Han har en baggrund som uddannet pilot og har derudover også arbejdet med udvikling af planlægnings- og lønsystemer, hvilket blev kimen til, at han fik idéen til Aeroplan og etablerede virksomheden.

Luftfartsprofil træder ind
Aeroplan oplyser, at man mener, der er et stort potentiale i, at udvide forretningen til andre dele af verden end blot Danmark, og derfor har man valgt at få flere ejere ind med henblik på at have de nødvendige kompetencer i selskabet.

”Ken Henriksen udvider ejerkredsen med to kendte profiler: Bo Vincents og Per Jensen for at stå endnu stærkere i fremtiden overfor bestående kunder og for at udvide til nye markeder,” lyder det i en skrivelse fra virksomheden.

Per Jensen er et kendt navn i luftfartskredse. I 1989 startede han Air Support, der ligger ved Billund Lufthavn og udvikler flyveplans- og tracking-løsninger til selskaber verden over. Tidligere var han administrerende direktør for virksomheden, men i dag fokuserer han fortrinsvis på bestyrelsesarbejde samt forretningsudvikling herhjemme og i udlandet.

Får fælles administration
Det andet nye ansigt i Aeroplan er Bo Vincents, der var med til at stifte Datalogisk Institut ved Københavns Universitet i 1970. Efterfølgende har han blandt andet arbejdet med software- og forretningsudvikling for Tektronics og Deloitte Touche Tohmatsu.

Vincents har desuden været forsker og underviser på Københavns Universitet, Roskilde Universitet (RUC) samt Copenhagen Business School. Siden 1999 har han ejet virksomheden Ankiro, der udviklede en del af teknologien bag den danske søgemaskine Jubii. I dag er kunstig intelligens omdrejningspunktet for selskabets arbejde.

I forbindelse med udvidelsen af ejerkredsen etablerer Aeroplan sig på et kontor i Kompagnistræde i det centrale København, hvor Ankiro i forvejen har adresse. I fremtiden vil de to virksomheder ligeledes have samme administration.


Relaterede artikler:

Forlader chefstolen efter 33 år

Pioner inden for flyveplanlægning fylder 60 år

Dansker til tops i europæisk flyveplanlægning