Primera Air får i 2018 otte Airbus A321-fly på dansk register. (Foto: Primera Air)

Danske Primera-fly til seks nye USA-ruter

Primera Air vil fra næste forår flyve til New York og Boston fra tre europæiske baser med de nye Airbus A321neo-fly, der bliver indregistreret i Danmark.

Der er lagt op til et gigantisk slagsmål på de transatlantiske ruter mellem Europa og USA. Det bliver konsekvensen af de mange lavprisruter, der er under etablering i trafikken over Atlanten.

Nu melder dansk-lettiske Primera Air sig på banen med seks nye USA-ruter i 2017. Selskabet vil etablere baser i Paris-Charles de Gaulle, London-Stansted og i Birmingham Airport. Fra alle tre baser vil Primera Air fra april næste år tilbyde daglige flyvninger til New York-Newark samt fire ugentlige afgange til Boston og senere på sommeren løftes sløret for yderligere to transatlantiske ruter.

Danskregistrerede fly
Primera Air vil fra Paris benytte de nye A321neo-fly på ruterne. Der bliver i 2018 leveret seks fly af typen A321neo samt yderligere to langtrækkende A321LR, og samtlige otte fly bliver indregistret i Danmark hos Primera Air Scandinavia A/S.

“Det glæder os at kunne annoncere vores nye baser og ruter til USA. Med vores helt nye Airbus A321neo-fly vil vi operere ruter, der traditionelt kun betjenes med langdistancefly. Som følge af en uovertruffen effektivitet ved disse nye fly, bliver vi i stand til at tilbyde hidtil uset lave priser til passagerer fra Frankrig og Storbritannien til USA. Samtidig kan vi tilbyde et produkt og servicekoncept, der kombinerer lave priser og høj kvalitet, hvilket er perfekt for både fritids- og forretningsrejsende,” siger Andri M. Ingolfsson, der er koncernchef for Primera Air.

Flyene vil blive indrettet med to kabineklasser, henholdsvis Premium og Economy. Samtidig stiller Primera Air i udsigt, at alle passagerer vil få adgang til WiFi og strømstik ved sæderne. Flyene vil få en konfiguration med 16 sæder på Premium og 182 på Economy.

Ifølge Primera Air vil flere europæiske baser med tilhørende nordatlantiske ruter blive etableret i løbet af de kommende år efterhånden som selskabet får leveret i alt 20 nye Boeing 737 MAX 9ER, som er i ordre i øjeblikket.

Hård konkurrence
Med den offensive udmelding fra Primera Air er der lagt op til en intens konkurrence med først og fremmest Norwegian, men også islandske flyselskaber som Icelandair og WOW air, der i dag henter op imod 20 procent af de nordatlantiske passagerer fra de britiske og franske marked. Norwegian har netop etableret de første USA-ruter fra Storbritiannien og Irland baseret på de nye Boeing 737 MAX 8-mellemdistancefly.

Herudover er der også udsigt til en hård konkurrence med det britiske lavpris- og charterflyselskab Thomas Cook Airlines, der i dag flyver fra en række britiske lufthavne til Nordamerika.

Billetpriserne starter ved 149 euro, eller omkring 1.100 danske kroner, for en enkeltbillet til New York.

Primera Air, der er ejet af islandske Primera Travel Group, har afdelinger i Riga og København. Selskabet flyver til flere end 70 lufthavne i Europa og ejer rejsearrangører i Danmark, Sverige, Norge, Finland, Island og Estland.

 

Relaterede artikler:

Primera Air vil flyve charter til Caribien

Primera: Otte nye fly på dansk register i 2018

Primera bestiller 16 nye Boeing-fly til atlantruter

Primera Air øger på rutemarkedet

Primera Air: To nye fly på vej