Kabinen i ATR42-300 LY-ARI (Foto: Danish Air Transport)

DAT i dialog om Stockholm-Vilnius

Air Lituanica åbner den 26. januar en rute fra Vilnius til Stockholm i tæt konkurrence med SAS. DAT´s litauiske datterselskab DOT LT kan blive operatør på ruten.

Danish Air Transport (DAT) har stor succes med at flyve på kort- eller langtidskontrakter for flyselskaber, der ikke selv har egnet kapacitet.

I øjeblikket har selskabet eksempelvis fly på langtidskontrakter i Yemen og Saudi Arabien, og i begge tilfælde er disse kontrakter netop blevet forlænget.

Siden august har DAT gennem sit litauiske datterselskab DOT LT også fløjet for Estonian Air på ruten mellem Stockholm-Bromma og Tallinn.

Inden længe kan DOT LT flyve på endnu en rute mellem Stockholm og Baltikum. Ifølge ch-aviation vil Air Lituanica fra den 26. januar åbne en rute mellem Vilnius og Stockholm opereret med et ATR42-fly med plads til 46 passagerer.

Air Lituanica kan endnu ikke bekræfte, hvilket flyselskab, der er indlejet til operationen, men en del peger på, at det kan være DOT LT.

“Jeg kan bekræfte, at vi er i dialog med Air Lituanica,“ siger administrerende direktør Jesper Rungholm fra DAT til CHECK-IN.dk og tilføjer, at han i næste uge vil kunne have en afklaring.

Fløj for Air Lituanica i sommer
Air Lituanica har siden den 16. juni fløjet mellem Vilnius og Billund, og med den kommende entré på ruten mellem Vilnius og Stockholm bevæger det litauiske flyselskab sig ind på et regionalt markedsområde, som SAS gerne vil dominere.

SAS flyver ni gange ugentligt mellem Arlanda-Stockholm og Vilnius med 50-sæders SAAB 2000-fly opereret af Braathens Aviation. Air Lituanica vil derimod flyve 10 gange ugentligt til citylufthavnen i Bromma med ATR42-fly fra DOT LT eller et andet flyselskab.

I periode på fem uger i løbet af sommeren fløj DOT LT med et ATR72-fly på vegne af Air Lituanica, idet det litauiske selskabs aftale med Cimber A/S om flyvning med Bombardier CRJ200-fly var ophørt.

Air Lituanica råder selv over et enkelt fly. Det er et Embraer ERJ175-fly, mens selskabet i øjeblikket har et Embraer ERJ145-fly fra bmi regional på en wetlease-kontrakt.