Forpladsen i Midtjyllands Lufthavn. (Foto: Midtjyllands Lufthavn | Facebook)

DAT indstiller Karup-ruten

Blot 10 dage efter genstart af indenrigsruten mellem Karup og København efter sommerferien har DAT besluttet endegyldigt at lukke ruten, der holdt en fire måneder lang pause i vinter.

Trods en ihærdig redningsaktion fra Viborg-borgmester Ulrik Wilbek (V), der er formand for bestyrelsen i den kommunalt ejede Midtjyllands Lufthavn, er det ikke lykkedes at sikre fremtiden for indenrigsflyruten til København.

DAT har i dag meddelt, at ruten lukker med sidste afgang fredag den 8. september. Det fortæller DR P4 Midt & Vest, og det fremgår også af flyselskabets bookingsystem, hvor det ikke er muligt at foretage bookinger efter denne dato.

Det er dermed anden gang, at DAT beslutter, at ruten ikke vil fortsætte. Sidste gang var i begyndelsen af oktober sidste år, hvor det blev annonceret, at ruten ville ophøre den 9. december 2022.

Ærgerlig over beslutningen
Efter at lufthavnens bestyrelse i løbet af vinteren afsøgte muligheder for at få en ny operatør ind, lykkedes det at lokke DAT tilbage, og der blev blandt andet tilbudt nogle fordelagtige opstartsvilkår, da ruten genstartede den 17. april.

At DAT har besluttet sig for endegyldigt at trække sig fra ruten vækker forundring og skuffelse i ejerkredsen bag den midt- og vestjyske lufthavn.

“Det vi har fået at vide, er at DAT har svært ved at se en forretningsmæssig idé i dette, og det er ærgerligt, da vi havde besluttet at skulle se tingene an og havde lavet en etårig aftale. Vi synes, at det gik den rigtige vej, og det blev ikke givet en chance,” siger bestyrelsesformand Ulrik Wilbek til DR P4 Midt & Vest.

Ifølge Ulrik Wilbek har der ikke været tilstrækkelig markedsføring rettet mod rejsende fra København.

Wilbek tror på ny operatør
I løbet af den kommende uge vil lufthavnens bestyrelsesformand indlede drøftelser med en ny operatør, der kan starte op mandag den 11. september. Det bliver i givet fald en operatør med mindre fly, men flere frekvenser, hvilket i givet fald kunne være en udenlandsk operatør.

Det har ikke været muligt at træffe Jesper Rungholm, administrerende direktør hos DAT, for en kommentar.

 

Relaterede artikler:

DAT-direktør om Karup-rute: Bedre end frygtet

DAT reducerer på Karup-rute

Officielt: DAT genstarter indenrigsrute fra Karup