DAT køber Airbus nummer to

Danish Air Transport har anskaffet sig sit andet Airbus A320-fly. Det første fly blev købt i foråret, men er indtil videre lejet ud.

Det danske flyselskab Danish Air Transport (DAT) har netop købt et Airbus A320-fly med plads til omkring 180 passagerer. Det nye fly, der har fået registreringen OY-LHD, kom til verden hos Airbus for omkring 23,5 år siden og startede sin karriere hos slovenske Adria Airways. De seneste 4,5 år har flyet dog fløjet i Asien for Myanmar Airways International.

Flyet bliver DAT’s andet Airbus A320-fly. I februar i år købte selskabet nemlig et Airbus A320-fly, som tidligere blev brugt af Adria Airways. Flyet skulle blandt andet bruges på de charterflyvninger, som Danish Air Transport fra 5. april skulle gennemføre for charterrejsearrangøren Primo Tours.

Adria Airways ønskede dog at beholde flyet lidt endnu. Derfor lejede DAT det tilbage til Adria og valgte i stedet at hive et ellers pensioneret MD-87 fly ind i varmen igen. Det havde forladt DAT-flåden i december sidste år, da det første Airbus A320-fly skulle overtage dets arbejdsopgaver.

Lukke et hul
Nu har Danish Air Transport valgt at gå et skridt videre og anskaffe sig Airbus A320-fly nummer to. Selskabet har i forvejen en større flåde af ATR- og SAAB-turbopropfly samt et enkelt MD-83 jetfly.

Med Airbus-flyene ønsker DAT blandt andet at lukke et hul, som de ser på markederne for ad hoc- og seriecharter. To af DAT’s primære konkurrenter, Jet Time og Atlantic Airways, har nemlig kun fly med op til 148 sæder. Og derfor ser Danish Air Transport en mulighed for at kunne tilbyde charterarrangørerne et fly med op til 40 ekstra sæder uden at driftsomkostningerne nødvendigvis er så meget højere.

Kabinen i Danish Air Transport’s første Airbus A320-fly.