En Boeing 737-800 fra det hollandske lavprisflyselskab Transavia. Foto: © Thorbjørn Brunander Sund, Danish Aviation Photo

Data fra 80.000 Transavia-passagerer er lækket

Tusindvis af passagerer hos det hollandske flyselskab Transavia har fået lækket oplysninger såsom navn og fødselsdato. Der kan være danskere iblandt de berørte personer.

Transavia har haft uønsket besøg i sine it-systemer. Der er nærmere bestemt tale om uønsket adgang til en fil i en mail-indbakke, som har indeholdt personlige oplysninger om mange tusinde rejsende hos lavprisflyselskabet.

Det meddeler det hollandske flyselskab, som for nyligt fandt ud af den uønskede adgang. Det drejer sig om 80.000 passagerer, der har rejst med Transavia i dagene mellem den 21. og 31. januar 2015. Flyselskabet har rapporteret lækket til de hollandske databeskyttelsesmyndigheder.

De passagerer, der har fået lækket oplysninger, er blevet kontaktet af Transavia, der ligeledes har åbnet en specifik telefonlinje til sagen.

På tidspunktet for lækket i 2015 opererede Transavia fra den hollandske by Eindhoven til Københavns Lufthavn. Der kan med andre ord være danskere blandt de passagerer, som har fået lækket nogle af deres personlige oplysninger. Transavia har imidlertid ikke oplyst, hvilke lande de berørte passagerer kommer fra.

Mest kritisk data ikke lækket
Den lækkede data indeholdt passagerernes fornavn, efternavn, fødselsdato, flydata, reservationsnummer og tilkøbte tjenester såsom bagage, ski og kørestole. Lækket indeholdt således ikke følsomme oplysninger som betalingsdata, kreditkortoplysninger, pasoplysninger eller kontaktoplysninger som eksempelvis adressedata, e-mail-adresser eller telefonnumre.

Transavia har valgt at kontakte de berørte passagerer, selv om lækket altså fandt sted i januar 2015 og ikke indeholdt de allermest personfølsomme data.

”Efterhånden som vores verden udvikler sig mere og mere til en online-verden, stiger cybersikkerhedsrisici. Desværre er vi nu også blevet konfronteret med dette. Vi har iværksat en undersøgelse og har implementeret forbedringer for at forhindre en gentagelse i fremtiden. Derudover investerer vi i vores informationssikkerhed og sikrer kontinuerlig forbedring,” skriver Transavia i en pressemeddelelse.

I øjeblikket råder Transavia over 42 fly – herunder syv Boeing 737-700 og 35 Boeing 737-800. Flyselskabet opererer fra baser i Amsterdam, Bruxelles, Eindhoven, Groningen og Rotterdam. Eneste danske Transavia-rute på nuværende tidspunkt er den mellem Eindhoven og København.

 

Relaterede artikler:

Transavia øger til København

Transavia: Ingen base i CPH

Transavia-fly på Amsterdam-København-rute