En Boeing 757-200 fra Delta Air Lines. Foto: Wikimedia Commons

Delta etablerer ”luftbro” fra USA til Island

Tre amerikanske storbyer får fra maj daglig forbindelse til Island med Delta Air Lines. Island er første land i Europa, der tillader adgang for fuldt vaccinerede amerikanere.

Island meddelte for to uger siden, at alle udlændinge, som er færdigvaccineret mod COVID-19 med en EU-godkendt vaccine, nu kan besøge landet uden krav om test ved ankomsten eller karantæne.

Island er således det første land i Europa, som byder turister fra hele verden velkommen tilbage, hvis de vel at mærke er vaccinerede.

Den nyhed har det amerikanske flyselskab Delta Air Lines været hurtig til at udnytte, da selskabet lancerer tre ruter fra USA med daglige forbindelser til Island.

“Ivrige efter at rejse igen”
“Vi ved, at vores kunder er ivrige efter at rejse sikkert ud i verden igen og gerne vil udforske en af ​​klodens smukkeste outdoor-destinationer,” siger Joe Esposito, direktør for netværksplanlægning i Delta.

Delta lancerer en ny daglig service fra Boston Logan International Airport til Keflavík-lufthavnen i Island fra 20. maj. Dermed kommer Delta til at konkurrere direkte med Icelandair, som i øjeblikket opretholder Boston-ruten som den eneste af selskabets ruter til Nordamerika.

Dagligt fra New York og Minneapolis
Foruden den nye rute fra Boston genoptager Delta fra 1. maj de daglige flyvninger til Island fra John F. Kennedy International Airport i New York og fra 27. maj endvidere den daglige forbindelse fra Minneapolis- Saint Paul International Airport – et af Deltas store hubs i USA.

Delta vil betjene den nye rute fra Boston med Boeing 757-200 med 193-sæder fordelt på klasserne Delta Premium-Select, Delta Comfort + og almindelig økonomiklasse.

Ruten fra Minneapolis- Saint Paul vil ligeledes blive fløjet med 193-sæders Boeing 757-200, mens Delta på ruten fra New York indsætter Boeing 757-200-fly med kun 168-sæder fordelt på Delta One, Delta Comfort + og økonomiklasse.

Samarbejde med Air France-KLM
Alle ruterne flyves med afgang fra USA om aftenen og ankomst i Keflavik-lufthavnen næste morgen omkring klokken otte.

Ruterne til Island drives i samarbejde med Deltas europæiske partnerselskaber Air France-KLM og Virgin Atlantic.

Delta understreger, at kundernes og medarbejdernes sundhed og sikkerhed har høj prioritet, og derfor har selskabet indført ekstra rengøring af berøringsflader, ligesom flyenes indbyggede HEPA-filtre bliver skiftet dobbelt så ofte som anbefalet.

 

Relaterede artikler:

Delta vender ikke tilbage på CPH-rute i år

Alle Delta-piloter kan være tilbage til efteråret

Under en million passagerer hos Icelandair i 2020