En Boeing 737 MAX 8 fra det amerikanske flyselskab Southwest Airlines. (Foto: Southwest Airlines)

Delta-varianten tvinger flyselskab til nedjustering

I løbet af tre uger har det amerikanske lavprisflyselskab Southwest Airlines nedjusteret forventningerne til tredje kvartal fra et overskud til underskud. Delta-varianten får skylden for faldende bookingtal.

Selvom stadig flere modtager en vaccine mod coronavirus, så giver den såkaldte Delta-variant anledning til bekymring hos USA’s største lavprisflyselskab Southwest Airlines.

Delta-varianten, der stammer fra Indien, er en væsentligt mere smitsom udgave af coronavirus, og den er tilsyneladende også bedre til at undvige vaccinerne. Med en stigende smitteudvikling i USA, hvor lige godt 51 procent af befolkningen er færdigvaccinerede, frygter flyselskabet, at det vil kunne påvirke resultaterne for årets tredje kvartal. Det skriver Associated Press.

Da Southwest Airlines for blot tre uger siden, den 22. juli, præsenterede selskabets halvårsresultat, var der ellers positive forventninger til tredje kvartal.

“Baseret på vores nuværende bookingtendenser og omkostningsestimater, håber vi på at være rentable igen i tredje og fjerde kvartal 2021. Skulle pandemien påvirke de nuværende tendenser negativt, er vi parate til at klare det,” udtalte koncernchef Gary C. Kelly i halvårsrapporten.

Færre bookinger og flere aflysninger
Ifølge Associated Press har Southwest onsdag meddelt, at selskabet i juli atter var profitabelt, men at udviklingen i pandemien gjorde det usikkert, om flyselskabet kunne sikre et overskud i tredje kvartal uden hjælp fra regeringen.

“Virksomheden har for nylig oplevet en afmatning i sidste øjebliks-bookinger og en stigning i sidste øjebliks-aflysninger af ​​rejser i august 2021, som menes at være drevet af den seneste stigning i COVID-19-tilfælde forbundet med Delta-varianten,” hedder det i meddelelsen.

Hvis de nuværende tendenser fortsætter ind i september skønner Southwest, at det negativt vil påvirke driftsindtægterne i tredje kvartal.

Har indført vaccinekrav
I USA har United Airlines som det første flyselskab krævet, at samtlige ansatte senest den 27. oktober skal være vaccineret mod COVID-19, og hvis det nægtes, kan det i givet fald betyde, at ansættelsesforholdet må ophøre. Sidenhen er Frontier Airlines også fulgt efter, men dette selskab holder dog en dør åben ved at give mulighed for hyppige tests i stedet for tvangsvaccinationen.

Både American Airlines, Delta Air Lines og Southwest Airlines har indtil videre afvist, at lade deres ansatte vaccinere.

 

Relaterede artikler:

SAS siger nej til tvangsvaccination af de ansatte

Passagererne står i kø for at flyve i USA 

IATA: Flyselskaber stiller ikke krav om vaccinationer