(Foto: Joakim J. Hvistendahl)

Den komplette lounge

Europas fjerde største lufthavn er Schiphol Airport, der er hjemmebase for det hollandske flyselskab KLM. De flere hundrede daglige KLM-flyvninger, samt de øvrige partnere i SkyTeam, betyder, at rigtig mange rejsende søger adgang til flyselskabet lounge-tilbud. For at kunne betjene disse rejsende, har KLM to gigantiske lounges i lufthavnen. CHECK-IN.dk besøgte for nylig KLM Crown Lounge i Schengen-terminalen. Frit indsyn Loungen ligger nemt tilgængelig på første sal i det centrale transitområde, hvor B-, C- og D fingrene leder ud fra. Hvor de fleste lounges jeg har besøgt, på bedste vis forsøger, at afskærme gæsterne, kan forbipasserende i lufthavnen kigge direkte…

Bedømmelse

Total bedømmelse

Oversigt :
Plus: Masser af plads, godt og varieret udbud af mad, mange tjenester

Minus: toiletkapacitet kunne vært bedre, til tider kø ved adgang

KLM’s gigantiske lounge i Schiphol-lufthavnen ved Amsterdam har et udvalg af mad, tjenester og services, der bringer den tæt på, at være den komplette lounge.

Europas fjerde største lufthavn er Schiphol Airport, der er hjemmebase for det hollandske flyselskab KLM. De flere hundrede daglige KLM-flyvninger, samt de øvrige partnere i SkyTeam, betyder, at rigtig mange rejsende søger adgang til flyselskabet lounge-tilbud.

For at kunne betjene disse rejsende, har KLM to gigantiske lounges i lufthavnen. CHECK-IN.dk besøgte for nylig KLM Crown Lounge i Schengen-terminalen.

Frit indsyn
Loungen ligger nemt tilgængelig på første sal i det centrale transitområde, hvor B-, C- og D fingrene leder ud fra. Hvor de fleste lounges jeg har besøgt, på bedste vis forsøger, at afskærme gæsterne, kan forbipasserende i lufthavnen kigge direkte ind i loungen.

Jeg har hørt enkelte sige, at de føler sig som ”aber i bur”, men personligt synes jeg det fungerer godt. Der er ingen indfald af dagslys til loungen, så ved at lave åbne vinduer ud mod transithallen, får man alligevel godt lys og føler, at man er en del af lufthavnens øvrige ”univers”.

Vil man derimod ikke ses af forbipasserende, har loungen en afdeling, hvor man er afskærmet fra omverdenen – men også fra dagslys. Væggene er dog dækket med oplyste billeder, der viser en blå himmel, hvilket dæmper indtrykket af, at man er i et lukket lokale.

Alle måltider serveres
Udvalget af mad er meget godt, og loungen ændrer servering fire gange om dagen med henholdsvis morgenmad, frokost, aftensmad og aftensnack. Der findes både varme og kolde anretninger, og en af mine favoritter er små lune pandekager til morgenmad.

Ud over diverse varme måltider og suppe serveres der også et stort udvalg af kager og frugt. Udvalget af drikkevarer indeholder et godt udvalg af vin, Heineken på fad, diverse sodavand og juice samt varme drikke.

Mange tjenester
Loungen tilbyder mange tjenester og services så som brusebad, adgang til ombooking samt selvbetjeningsautomater. Et separat rygerum er der også gjort plads til i loungen.

Der er plads til 800 personer i loungen og der findes siddepladser i flere varianter. Siddegrupper med dybe stole i stilrent design, lænestole for enkeltpersoner, barløsninger samt arbejdspladser med og uden PC.

Alle steder med god mulighed for at lade op. WiFi fungerer udmærket efter en kort log ind proces med dagens kodeord, der oplyses på skærme rundt omkring i loungen.

Registrering tager tid
Der er svært at finde noget at sætte fingeren på. Skulle der være noget, må det være, at der til tider er lang kø på toiletterne, samt at registrering ved ankomst til loungen går trægt indimellem.

Her skulle man tro, at KLM kunne udvikle et mere velfungerende system.Jeg har tit oplevet, at man både skal fremvise sit bonuskort og boardingkort samtidig. Dette kommer tydeligvis bagpå mange rejsende, der ved ankomst skal rode lommer og tasker rundt for at finde begge dele.

Plus: Masser af plads, godt og varieret udbud af mad, mange tjenester

Minus: toiletkapacitet kunne vært bedre, til tider kø ved adgang

Bedømmelse: 5 af 6 stjerner

Fakta boks
Betingelser for adgang (se evt. regler fra de enkelte flyselskaber og kortudstedere for regler omkring gæster)
  • Business Clas billet med KLM, Air France eller Delta
  • Flying Blue Gold (kan medtage en gæst)
  • Flying Blue Platinum (kan medtage en gæst)
  • Elite status ved en SkyTeam partner
  • Flying Blue sølvkort indehavere kan købe tilgang for mellem 25-35 euro eller 3000-5000 bonuspoints

 

Åbningstider Man – søn kl. 04:45 – sidste KLM afgang
Placering Afgangshal øverste niveau ved start på D-gatene
Mad Varme retter, suppe, friske salater, brød, pålæg, frugt, ost, kiks og kager
Drikke Udvalg af varme og kolde drikkevarer
Toilet i lounge Ja
Bad Ja
Rygerum Ja
WiFi Ja
Mulighed for ombooking, ændring af sæde m.m. Ja – på KLM/Air France/Delta og de fleste SkyTeam partnere hvis disse er i sammenhæng med en KLM billet
Website KLM Crown Lounge

Om anmelderen
Joakim J. Hvistendahl er hvad, man kalder en Frequent Flyer. Med over 100 rejsedage om året, er han mangeårigt Guldmedlem hos SAS og Platinum-medlem i Flying Blue-programmet hos Air France-KLM. Joakim vil løbende anmelde lounges, flyselskabernes nye kabiner og sæder, samt sikre at læserne på CHECK-IN.dk får et frisk pust ude fra luftfartens virkelige verden. Joakim er oprindelig fra Norge, men har været bosat i Danmark siden 2002.