Direkte fra Aarhus til Helsinki

Mandag den 21. marts åbner SUN-AIR en direkte flyrute mellem Aarhus Lufthavn og Helsinki. Gennem et code-share samarbejde med Finnair vil den nye rute give den hurtigste forbindelse fra Aarhus til fem destinationer i Japan, Kina, Korea og Thailand.

Den længe ventede flyrute mellem Aarhus Lufthavn og Helsinki bliver nu en realitet. Mandag den 21. marts åbner Sun-Air of Scandinavia selskabets fjerde rute fra lufthavnen udenfor Aarhus.

Det midt- og nordjyske marked har ifølge Aarhus Lufthavn længe efterspurgt en rute til Helsinki, hvorfra der er adgang til Finnair´s stærke netværk til snart 10 destinationer i Asien.

Når ruten åbner, vil der blive opereret en gang dagligt på alle hverdage samt en rotation om søndagen. Ruten får følgende tidtabel:

BA/EZ 8217 AAR 12:00 HEL 14:55 D38 0 12345-7 01:55
BA/EZ 8218 HEL 15:55 AAR 16:50 D38 0 12345-7 01:55

Flyvetiden er på knapt 2 timer til Vantaa-lufthavnen nær den finske hovedstad.Sun-Air vil benytte selskabets fly af typen Dornier 328-100 på ruten.

“Vi har igennem de seneste år haft stor succes med vores skandinaviske destinationer fra Aarhus, og vi ser frem til at tilføje den 4. destination i marts. Vores beslutning om at starte ruten fra netop Aarhus Lufthavn skyldes, at det flyvetidsmæssigt er fordelagtigt, ligesom vejnettet til Aarhus Lufthavn netop er blevet stærkt forbedret. Dermed er Aarhus Lufthavn blevet mere attraktiv for langt flere jyske rejsende”, udtaler Kristian Tvergaard, der er kommerciel direktør i Sun-Air.

Hurtige forbindelser til Asien

Sun-Air har indgået en code-share aftale med Finnair, således at ruten optræder med Finnair-flynummer i reservationssystemerne. Den nye rute skaber samtidig den hurtigste forbindelse fra Aarhus Lufthavntil fem destinationer i Asien; Shanghai (13:15), Seoul (13:15), Bangkok (13:25), Nagoya (13:55) og Osaka (14:00).

Ifølge lufthavnsdirektør Ole Paaske fra Aarhus Lufthavn har den seneste forbedring af vejnettet betydet, at lufthavnennu liggerlunt i midten af det jyske marked ogdermed repræsenterer en hidtil uset mulighed for at dække markedet fra kun én lufthavn.

“Der foreligger nuen ny balance på det jyske marked, og gamle fordomme og historiske forbehold, knyttet til lufthavnens tilgængelighed og markedspotentiale, ernu blot er en ubegrundet myte,“udtaler lufthavnsdirektøren.

Sun-Air opererer i forvejen en rute fra Billund til Helsinki. Her er flyvetiden dog 15 minutter længere end fra lufthavnen i Aarhus.

Foto: Sun-Air åbner den 21 marts en direkte rute mellem Aarhus Lufthavn og Helsinki.