Atlantic Airways Airbus A320-200neo med registreringen OY-RCK. (Foto: Airbus)

Direkte fra Færøerne til 10. største lufthavn i Europa

Atlantic Airways åbner sin femte rute i den såkaldte Europa-serie, og her bliver det atter muligt at flyve direkte fra Vägar til millionbyen London.

Færøske Atlantic Airways er på en vækstrejse i disse år, og ambitionerne er høje. Der arbejdes med flyvninger direkte fra Færøerne til New York, men inden det færøske flyselskab er klar til at indtage Manhatten, skal man lige en tur omkring Trafalgar Square først.

Fra den 23. juni til den 11. august vil Atlantic Airways nemlig tilbyde en ugentligt flyvning fra Vágar Lufthavn til London Gatwick Airport, der er næststørste lufthavn i den britiske hovedstad med 46,6 millioner årlige passagerer, hvilket samtidig gør lufthavnen til den 10. største i Europa.

Der flyves hver tirsdag med Airbus A320neo, og der vil blive åbnet for reservation på onsdag den 26. februar. Sidst Atlantic Airways fløj til London var i sommeren 2014, hvor det var London Stansted Airport, der blev betjent med de ældre Avro RJ100-fly, oplyser airlineroute.net.

11 ruter i tre segmenter
Atlantic Airways har inddelt sine destinationer i tre segmenter, henholdvis regionale ruter i “nord”, ruterne til byerne på det europæiske kontinent i “Europa”-kategorien, mens sol-destinationerne har fået sin egen kategori.

I nord-kategorien finder man i dag Bergen, Reykjavik-Keflavik og Edinburgh, mens Europa-kategorien udover London rummer Paris, København, Billund og Aalborg. Soldestinationerne er derimod koncentreret om Spanien, hvor det er muligt at flyve direkte fra Færøerne til Barcelona, Palma de Mallorca og Las Palmas på Gran Canaria.

Udover New York-planerne arbejder det færøske flyselskab også med at få start- og landingstilladelser i Amsterdam Schiphol Airport, der i dag er den tredjestørste lufthavn i Europa og hjembase for hollandske KLM. Atlantic Airways har indgået en codeshare-aftale med KLM, men selskabet venter på selv at komme til at flyve til lufthavnen. Til gengæld flyver Atlantic Airways allerede til Paris Charles de Gaulle Airport, der er Europas næststørste lufthavn.

 

Relaterede artikler:

Vágar Lufthavn sigter mod én million passagerer

Danske ruter trækker væksten i Vágar Lufthavn

Atlantic Airways åbner rute til Barcelona