Dobbeltbetjening bekymrer ikke i Aarhus

Aarhus Lufthavns to nye SAS-ruter til Stockholm og Mallorca betjenes i forvejen på rute- og charterbasis. Det er dog ikke noget problem, forsikrer lufthavnens direktør.

I slutningen af oktober begynder SAS at flyve to gange dagligt mellem Aarhus Lufthavn og Stockholm Arlanda. Og i sommeren 2016 åbner det skandinaviske flyselskab en rute fra Aarhus til Palma de Mallorca.

Umiddelbart gode nyheder for den lille lufthavn på Djursland, som ikke har haft det nemt de senere år. Måned efter måned er antallet af passagerer gået tilbage, mens konkurrenten mod nordvest – Aalborg Lufthavn – bare fortsætter med at vokse. Aalborg er nu fire gange større end Aarhus Lufthavn. Samtidig ser lufthavnens største ejer – Aarhus Kommune – meget intenst på mulighederne for at opføre en helt ny lufthavn tættere på Danmarks næststørste by.

Flere streger på rutekortet
Derfor er SAS’ to ruteåbninger positive glimt i mørket for Aarhus-lufthavnen. Det betyder dog ikke, at århusianerne og østjyderne får nye destinationer at flyve til. Den svenske hovedstad og den spanske middelhavsø er nemlig allerede to af de ganske få steder, som man fra Aarhus Lufthavn kan flyve direkte til.

Det danske flyselskab Sun-Air flyver nemlig mellem Aarhus og Stockholms citylufthavn Bromma. Aarhus Lufthavns direktør tror dog godt, at der både kan være plads til SAS og Sun-Air.

”Jeg havde naturligvis hellere set, at SAS havde fløjet andre steder hen, så vi kunne få flere forskellige streger på rutekortet. Men hvis man ser på det samlede antal rejsende mellem Jylland og Stockholm både med direkte fly og via blandt andet Københavns Lufthavn, så tror jeg der er plads til begge flyselskaber,” siger Peter Høgsberg, direktør for Aarhus Lufthavn, til CHECK-IN.dk.

Lukke hullet efter Ryanair
Den lokale charterarrangør Århus Charter har allerede faste charterflyvninger til Mallorca. Men det betyder ikke så meget. For SAS-ruten kommer snarere til at lukke hullet efter at Ryanair for et par år siden lukkede sin rute mellem Aarhus og Palma de Mallorca.

”SAS kommer formentlig til at appellere til de mange, som rejste med Ryanair. De, der har et hus dernede eller selv vil arrangere deres rejse, og som derfor ikke køber en traditionel charterrejse. Derfor tror jeg, at de to produkter vil supplere hinanden godt,” forklarer Peter Høgsberg.

Foruden Stockholm, så har Aarhus Lufthavn i dag udenrigsruter til London Stansted med Ryanair samt til Oslo og Gøteborg med Sun-Air.