Dreamliner flyver udenom København

Norwegian vil fra den 4. juli indsætte dets spritnye Dreamliner-fly på en række europæiske ruter. I første omgang må CPH dog pænt vente på besøg af drømmeflyet.

Det norske flyselskab Norwegian har ventet længe på sin første Dreamliner, men nu kommer den langt om længe. Sidst i juni forventer selskabet at modtage det første eksemplar af flyet, som har plads til 291 passagerer.

Flyet skal bruges på selskabets langruter til Bangkok og New York, men inden da har Norwegian planlagt at indsætte Dreamlineren på en række europæiske ruter. Dermed får de rejsende her chancen for at få en tur ombord på det fly, mange har set som værende fremtidens flyvemaskine.

Ruterne, hvor de klassiske Boeing 737-800-maskiner for en stund bliver udskiftet med 787’eren, udgår dog alle fra Oslo. Dreamlineren kan midlertidigt opleves på udvalgte afgange til London, Alicante, Malaga, Nice og Barcelona. Dermed bliver Norwegian-rejsende fra København ikke i første omgang tilgodeset med en tyvstart på Dreamliner-oplevelsen.

Norwegian vil fra slutningen af november måned flyve med Dreamlineren til Fort Lauderdale i Florida to gange ugentligt fra København.

Dreamliner-oplevelse indenfor rækkevidde
Selvom Norwegians Dreamliner ikke kommer til København som en del af sommerprogrammet, er en tur ombord dog ikke udenfor danskernes rækkevidde. Norwegian giver nemlig dets rejsende muligheden for at købe en billet til eksempelvis Barcelona fra København, hvor man først flyver til Oslo for siden at flyve den ”rigtige” vej ombord på Dreamlineren.

Det midliertidige trafikprogram for Boeing 787’eren starter den 4. juli og ser ifølge Norwegian således ud:

Oslo – Malaga: tirsdag, onsdag, torsdag, lørdag, søndag
Oslo – Alicante: mandag og fredag
Oslo – Barcelona: mandag og fredag
Oslo – London: torsdag og søndag
Oslo – Nice: tirsdag onsdag og lørdag

Den sidste intra-europæiske sommerflyvning med Dreamlineren finder sted den 4. august.

Norwegian vil i alt modtage tre Boeing 787-fly i år og yderligere fire i 2014. Det sidste af foreløbigt otte fly lander i 2015.

Indtil det norske lavprisflyselskab Dreamlinere er klar til langruteflyvningerne i starten af august, gennemføres disse af portugisiske Hifly med to Airbus A340-300-fly.