Boeing 787 Dreamliner fra Norwegian. (Foto: Norwegian)

Dreamliner-problemer fortsætter for Norwegian

Norwegian ved stadig ikke hvornår selskabets problemfyldte Dreamliner-fly er klar igen og nu skal fly nummer to også kontrolleres. Et ældre reservefly skal derfor vikariere knap to uger mere end først planlagt.

På lørdag den 12. oktober havde Norwegian planlagt, at selskabets problemfyldte Boeing 787 Dreamliner-fly med registreringen EI-LNB skulle være tilbage i drift til at betjene selskabets højtprofilerede langdistanceruter fra Stockholm til Bangkok og New York.

Siden slutningen af september er ruterne blevet betjent med ældre Airbus A340-fly fra det portugisiske flyselskab HiFly i stedet for den spritnye Dreamliner. Flyskiftet kom efter flere uger med gentagne tekniske problemer med Dreamlineren.

CHECK-IN.dk erfarer, at brugen af HiFly-flyet på ruterne fra Stockholm til Bangkok og New York er blevet forlænget frem til og med den 23. oktober.

Trille ind i en hangar
Norwegians presseafdeling bekræfter ændringen, der skyldes to ting. For det første ved selskabet stadig ikke præcis hvornår EI-LNB er klar igen, men man håber på, at det kan blive sidst på ugen. Lige nu arbejder teknikere fra Boeing i en hangar i Stockholms Arlanda-lufthavn på højtryk på at få ”mandagsflyet” på vingerne igen.

For det andet skal Norwegians andet Dreamliner-fly med registreringen EI-LNA som en forebyggende foranstaltning også kontrolleres, når man ved, hvad der er galt med EI-LNB. Når EI-LNB er flyveklar vil det overtage EI-LNA’s flyvninger fra Oslo til Bangkok og New York. EI-LNA vil så trille ind i en hangar.