Termimalområde i Dubai International Airport (DXB). Foto: Dubai Airports

Dubai Airports efterlyser globale rejseprotokoller

Fraværet af ensartede rejseprotokoller landene imellem kan koste den globale økonomi billioner af dollar, mener koncernchefen for Dubai Airports.

Lande i hele verden befinder sig fortsat i en situation, hvor coronapandemien har store konsekvenser for økonomien. Rejsebranchen er særligt hårdt ramt med rejserestriktioner, der gør det svært for folk at tage på ferie.

Et af problemerne er, at landene endnu ikke er nået til enighed om, hvordan rejserne på sikker vis kan genstartes midt under coronakrisen. Sådan lyder det fra Paul Griffiths, der er koncernchef i Dubai Airports.

“Vi er ikke enige om en testprocedure for en pålidelig, nøjagtig og skalerbar test, og det bliver nødt til at ske. For det andet er der ingen harmonisering mellem kontrolforanstaltningerne og behovet for at have en karantæneordning, der er både effektiv og ikke-påtrængende,” siger han til den amerikanske nyhedsstation CNBC.

Dubai Airports ejer Dubai International Airport og Dubai World Central Airport i De Forenede Arabiske Emirater.

Skal ikke fokusere på at eliminere smitterisiko
Paul Griffiths mener, at den globale økonomi vil miste billioner af dollar, hvis rejsebranchen forbliver i den form for dvaletilstand, som den i øjeblikket befinder sig i. Til sammenligning er den globale pris for at rette op på situationen ”ganske lille”, mener han.

”Koordineringen af ​​tre ting – testning, rejseprotokoller og karantæner – er det essentielle næste skridt for at kunne få verden i bevægelse igen,” siger Paul Griffiths.

Mange lande har åbent for udlændinge, men problemet er således, at der samtidig er strenge rejserestriktioner – herunder krav om karantæne ved indrejse. Poul Griffiths mener, at landene har indført disse regler for at eliminere smitterisikoen, hvilket ifølge ham er en forkert strategi for at få folk til at rejse igen.

I stedet vil Dubai Airports-koncernchefen have landene til at styre risikoen og finde en balance mellem sikkerhed og kickstart af den globale økonomi. Det handler om at fokusere på de økonomiske og sociale fordele, der er ved at håndtere pandemien på en praktisk måde – og dermed komme tilbage til et mere normalt liv, siger Poul Griffiths.

 

Relaterede artikler:

IATA: Reel risiko for katastrofale jobtab

IATA: Karantæneregler forsinker genstart af luftfart

Banereparation kostede passagerer i Dubai