EasyJet-fly foran CPH GO-fingeren i Københavns Lufthavn. (Foto: Arne V. Petersen / Københavns Lufthavn)

EasyJet åbner rute fra København til Madrid

I kølvandet på Spanair-konkursen åbner det britiske lavprisflyselskab easyJet i maj måned en rute fra København til Madrid. Det vil skærpe konkurrencen på ruten, hvor SAS overvejer at indsætte mere kapacitet, mens Norwegian overraskende har valgt ikke at slå til i denne omgang.

Der arbejdes i øjeblikketpå højtryk hos mange luftfartsselskaber for at udfylde det hul, som Spanair efterlod som følge af sidste uges konkursbegæring fra det spanske luftfartsselskab.

Iberia var ikke sen til at meddele, at selskabet vil indsætte større fly på ruten fra Madrid til København.

Men nu melder det britiske lavprisflyselskab easyJet sig på banen med en rute fra København til Madrid. Ruten forventes at åbne til maj med fem ugentlige afgange og bliver samtidig den 10. rute, som easyJet etablerer fra CPH Go lavprisfingeren.

”København er et vigtigt punkt i easyJets netværk, og vi har længe ønsket at forbinde det til vores base i den spanske hovedstad. Spanairs exit har fået os til at accelerere planerne for at sikre, at både danske og spanske rejsende kan nyde godt af direkte flyforbindelser til overkommelige priser,” siger Thomas Haagensen, der ereasyJets General Regional Manager for Nordeuropa.

Der foreligger endnu ikke konkrete detaljer for startdatoen samten detaljeret fartplan, men easyJet oplyser, at selskabet vil sætte den nye rute til salg i løbet af februar måned.

Norwegian langt fremme

Det norske lavprisflyselskab Norwegian har også undersøgt markedet. Rent faktiskhar selskabet været så langt fremme, at en daglig rute fra København til Madrid allerede ligger i tidtabellen i reservationssystemet Amadeus.

Her finder manen dagligrundtur medrutenummer DY9994/9995 fra København kl.10.00 og ankomst i Madrid kl. 14.00 og retur igen fra Madridkl. 14.45 og ankomst i København kl. 18.45.

“Jeg kan bekræfte, at vihar undersøgt mulighederne for at etablere en rute fra København til Madrid. Mendet bliver ikke til noget i denne omgang,“ siger Norwegians danske presse- og markedschef Johan Bisgaard Larsen.

Derfor skal easyJet i første omgang konkurrere med det spanske luftfartsselskab Iberia, der vil tilbyde 7 ugentlige afgange med 180 sæders Airbus A320-fly.

SAS vil øge frekvenser

SAS har valgt med øjeblikkelig virkning at opgradere fra to til fire ugentlige afgange på ruten mellem København og Madrid. Men denne opjustering af fartplanen er indtil videre kun tilgængelig til 25. marts, hvor vinterfartplanen ophører.

I sommerfartplanen er der på nuværende tidspunktsåledes kun to ugentlige SAS-afgange til Madrid på henholdsvis mandage og fredage. Men SAS har allerede bebudet, at selskabet vil undersøge muligheden for at øge kapaciteten i sommertrafikprogrammet.