easyJet har luftens bedste hvidvin

Vil man nyde luftens bedste hvidvin skal man ifølge en ny test ikke flyve med de traditionelle netværksselskaber. Hvidvinen hos det britiske lavprisflyselskab easyJet har nemlig vundet en blindsmagning af hvidvine foran blandt andre SAS og KLM.

De færreste vælger nok luftfartsselskab ud fra kvaliteten af vinene ombord, men skulle man tillægge netop udvalget af hvidvine størst betydning, skal man tilsyneladende vælge et lavprisflysselskab frem for de traditionelle netværksselskaber.

I hvert fald er det britiske lavprisflyselskab easyJet netop blevet udnævnt til at haveluftens bedste hvidvin.

Hvidvinen hos easyJet vandt en blindsmagning af hvidvine foran blandt andre SAS og KLM. Dommerpanelet bestod af internationale rejsende og vineksperter, som dømte ud fra en blindsmagningstest.

Vinsmagningen, der blev holdt af flysammenligningssitet Skyscanner, involverede et dommerpanel på ti personer fra syv forskellige nationaliteter.Paneleninkluderede vineksperterne Juel Mahonney fra Wine Women & Song og Peter Adshead, som er sommelier på det femstjernede hotel Rocco Forte Balmoral i Edingburgh.

Panelet blindsmagte 12 rød- og 12 hvidvine, som bliver serveret om bord hos de store flyselskaber, og gav hver vinop til 10 point.

Og det blev altså franske Louis Mondeville Côtes de Gasgogne hos easyJet, derindtog førstepladsen i hvidvinskategorien. Dermed slog easyjet hvidvine fra flyselskaber som Air France, British Airways, Emirates og Virgin Atlantic.

”Før vinsmagningen havde jeg høje forventninger til flyselskaber som Emirates, da jeg ved, at de investerer dyrt i deres mad og drikke om bord – men jeg blev glædeligt overrasket over at se, hvor godt lavprisselskaberne klarede sig,” siger James Cave, som er Skyscanners vinekspert.

Top 5 hvidvine
1. easyjet (Louis Mondeville Côtes de Gascogne)
2. SAS (Crusan Colombard Sauvignon Côtes de Gascogne)
3. Virgin Atlantic (Paul Sapin, Florinda Airen Sauvingnon Blanc)
4. KLM (Terra Andina Sauvignon Blanc – Chardonnay)
5. Ryanair (Garganega Trebbiano Villa Cardini)

”Resultaterne fra blindsmagningen viser os, hvad flertallet i dommerpanelet foretrækker, og det er værd at bemærke, at drikkevilkårene er anderledes i 30.000 fods højde. Smagsløgne bliver dulmet, vinen er måske ikke stuetemperatur, og den reducerede mængde af frisk luft i den trykbærende kabine betyder, at vinen ikke vil ilte på samme måde, som den ville gøre på landjorden. Flyselskaber er nødt til at tage højde for alle disse faktorer, når de beslutter sig for, hvilke vine de vil tilbyde deres kunder om bord,” siger Skyscanners vinskepert, James Cave.

Til gengæld trak netværksselskaberne det længste strå når det kom til rødvinene. Her mente panelet, atenArgento Malbec fra British Airways var det bedste bud efterfulgt af en Weighbridge Shiraz hos Emirates.

Top 5 rødvine
1.British Airways (Argento Malbec)
2.Emirates (Weighbridge Shiraz by Peter Lehmann)
3.Air France (Coulers du Sud Syrah Pays D’oc)
4.KLM (Terra Andina Cabernet Sauvignon Merlot)
5.Virgin Atlantic (Paul Sapin, Florinda Airen Cabernet Sauvingnon)

Om resultaterne af denne blindsmagning ændrer på de flyrejsendes valg af selskab må tiden så vise.