EasyJet øger konkurrencen på ny rute til Rom

Det brtiske lavprisflyselskab easyJet åbner sin 12. rute fra København, når der skal flyves til Rom fra 8. april næste år. Priskonkurrencen med SAS og Norwegian bliver hård, og der er en forskel på 300 procent fra laveste til højeste billetpris.

Mange af Cimber Sterlings tidligere ruter har allerede fåettilført ekstra kapacitet af eksisterende flyselskaber på ruterne.

Ruten fra København til Rom var en afde tidligere-Cimber ruter, og nu kasterdet succesfulde britiske lavprisflyselskab easyJet sig over denne rute.Det sker, når selskabet den 8. april gennemfører første afgang fra København med Rom´s Fiumicino-lufthavn som destination. Der flyves dagligt på ruten, hvor easyJet kommer i konkurrence med Norwegian og SAS.

Norwegian og SAS flyver begge op til 13 ugentlige afgange i højsæsonen mellem København og Rom. Med easyJet´s entré bliver kapaciteten udvidet med over 50 procent.

“Den nye rute til Rom understreger easyJets position, hvad angår flyruter fra København til Europas storbyer. De seneste år har easyJet oplevet en støt fremgang i væksten og en solid opbakning fra passagererne. I november havde easyJet således transporteret 1 mio. passagerer fra København til destinationer i Europa siden årets start,“ fortæller William Vet, der er Commercial Manager for Denmark.

Med ruten til Rom kommer easyJet op på 12 ruter fra Københavns Lufthavn. Da easyJet i efteråret valgte at lukke ruten til Madrid, er der således status quo og ikke tale om nogen nettoudvidelse.

Stor prisforskel
Sammenligner man de tre konkurrenter på ruterne, er der en ganske stor prisforskel. EasyJet ligger hårdt ud med de laveste priser, mens SAS bevæger sig helt i toppen på et prisniveau, der nok vil være urealistisk højt i forhold til de to lavpriskolleger.

CHECK-IN.dk har foretaget en prissammenligning mellem de tre flyselskaber på ruten med afrejse den 9. april og hjemrejse den 16. april 2013. Det har givet følgende resultat:

Prissammenligning København-Rom

Selskab Udrejse Hjemrejse Pris i DKK
easyJet 13.40-16.15 EZY 4892 10.30-13.10 EZY 4891 664
Norwegian 10.20-12.55 DY 3730 13.40-16.10 DY 3731 953
SAS 11.20-13.50 SK 681 14.50-17.20 SK 682 2.666

Noter: Hos easyJet og Norwegian tilkommer der omkostninger til betaling med kreditkort, sædevalg samt indcheckning af bagage.

Trods de ekstra tillæg og gebyrer som vil komme oveni lavprisflyselskabernes priser, vil der stadig være et stykke vej op til en returbillet til 2.666 kroner, som er udbudt af SAS.

Men easyJet appellerer generelt til både fritids- og forretningsrejsende, hvilket tydeligvis også fremgår af destinationerne i selskabets rutenet. Men der er ingen tvivl om, at mange fritidsrejsende vil finde vej til det britiske lavprisflyselskabs nye rute.

“Ruten til Rom vil helt sikkert tiltale danskere og sydsvenskere med lyst til en storbyweekend,“ siger Carsten Nørland, der er salgs- og markedsdirektør i Københavns Lufthavn.

EasyJet flyver fra København til Basel, Berlin, Bristol, Edinburgh, Genève, Lissabon, London-Gatwick, London-Stansted, Manchester, Milano-Malpensa, Paris-CDG og Rom.