EasyJet Airbus A320. (Foto: easyJet)

EasyJet slutter 2021/22 stærkt

De seneste tre måneder udgør det bedste kvartal, som EasyJet har haft i regnskabsåret, der sluttede ved udgangen af september. Selskabet forventer dog stadigvæk et tab for hele året.

Da kalenderen gik fra september til oktober, betød det også, at EasyJet afsluttede regnskabsårets fjerde kvartal, og det blev en stærk afslutning for flyselskabet, der forventer at få et driftsresultat før skat og afskrivninger på mellem 525 og 545 millioner pund (4,51 til 4,68 milliarder kroner) for de forgangne tre måneder.

Det seneste kvartal har været det bedste i regnskabsåret, men genvordigheder tidligere på året betyder, at ledelsen hos EasyJet forudser, at selskabet ender med et tab på 170 til 190 millioner pund, hvilket svarer til mellem 1,46 og 1,63 milliarder kroner, for hele året.

Flyselskabet oplyser, at man har oplevet en stor efterspørgsel, men opdagelsen af omikronvarianten af COVID-19, Ruslands krig mod Ukraine samt de kaos-lignende tilstande, der har hersket i en del af branchen i løbet af foråret og sommeren, har haft indflydelse på driften.

Store forventninger til næste kvartal
I løbet af juli, august og september havde EasyJet 24,2 millioner rejsende med ombord i flyene, og det resulterede i en samlet belægningsgrad på 92 procent. Selskabet oplyser, at baseret på antallet af sæder har man i løbet af kvartalet befundet sig på 88 procent af 2019-niveauet.

I hele regnskabsåret har passagertallet været 69,7 millioner, mens belægningen var 85 procent. Det endelige resultat for året, der gik, offentliggøres den 29. november i år.

Ifølge EasyJet forventer man at have omkring 20 millioner sæder i luften i første kvartal af det kommende regnskabsår. Det er 30 procent bedre end samme kvartal sidste år, når man sammenligner med kapaciteten i Storbritannien i de travle perioder.

Det betyder blandt andet, at efterspørgslen i en skoleferie i oktober samt julen er tilbage til sammen niveau som før COVID-19-pandemien, ligesom der er en fornuftig udvikling i selskabets bookinger, hvor belægningsgraden nu er højere end på samme tidspunkt for tre år siden.

Efterspørgsel trods prisstigninger
Johan Lundgren, der er koncernchef hos EasyJet, fortæller, at da selskabets sommertrafikprogram blev sat til salg for nyligt solgte selskabet billetter svarende til fire Airbus A320-fly i minuttet i de første par timer.

Topchefen glæder sig over de resultater, der er opnået i fjerde kvartal samt, at der fortsat er efterspørgsel efter flyselskabets rejser til trods for de prisstigninger, som opleves i mange lande i øjeblikket.

”Vores højnede fokus på supplerende indtægter er fortsat en succes, mens EasyJet Holidays (flyselskabets rejsebureau, red.) også har bidraget til resultatet i dette selskabs første år i drift. Derudover var vores driftsresultater på linje med det samme tidsrum i 2019, og kundetilfredsheden overgik tiden før pandemien i løbet af sommeren.”

”Vi står ansigt til ansigt med en usikker makroøkonomisk situation, men vores styrke er vores brand, netværk og forretningsmodellen, som gør det muligt at tilbyde lave billetpriser til millioner af kunder til trods for omkostningerne ved at leve stiger.”


Relaterede artikler:

EasyJet stopper til to nordiske lufthavne

Yderligere 56 fly på vej til easyJet

Optimisme trods nyt halvårsunderskud i easyJet