Den nye EasyJet-hangar I Flughafen Berlin Brandenburg er indviet. Foto: EasyJet

EasyJet tager ny Berlin-hangar i brug

Onsdag kunne EasyJet tage en helt ny hangar i brug i Berlin Brandenburg. Det er selskabets første hangar uden for Storbritannien, og den kan servicere fire Airbus A321 ad gangen.

I september 2021 gik arbejdet i gang med at bygge en helt ny hangar på 10.000 kvadratmeter til det britiske lavprisflyselskab EasyJet i Flughafen Berlin Brandenburg (BER). Og hangaren er nu færdigbygget.

Således fandt den officielle indvielse sted 11. januar efter cirka halvandet år med byggeri. Det er EasyJets første vedligeholdelseshangar uden for Storbritannien, og det er flyene fra det østrigske datterselskab, EasyJet Europe, der skal vedligeholdes i hangaren. Denne flåde består af 135 Airbus-fly – herunder otte A320neo og fem A321neo.

Der er plads til fire A321-fly ad gangen i hangaren, der ligger sydvest for Terminal 1 og har kostet cirka 20 millioner euro, eller hvad der svarer til 149 millioner kroner. Indvielsesceremonien onsdag var med deltagelse af både EasyJet, Flughafen Berlin Brandenburg og delstatsregeringen i Brandenburg.

Hangar skaber job til over 100 personer
Den nye vedligeholdelseshangar i Berlin-lufthavnen vil give EasyJet den nødvendige kapacitet til at sikre, at selskabet kan fungere på den mest effektive, sikre og konkurrencedygtige måde. Hangaren er bygget i overensstemmelse med kravene til energieffektivt byggeri i EU.

Over 100 medarbejdere vil have job i den nye hangar, hvor de får ansvaret for overvågning og styring af vedligeholdelsesaktiviteterne for EasyJets østrigsk-indregistrerede flåde.

Byggeriet af den nye hangar, hvor der vil foregå såkaldt let basevedligeholdelse, vil forbedre effektiviteten af operationelle processer og spare vedligeholdelsesomkostninger på lang sigt, lyder det fra EasyJet.

Stor milepæl for EasyJet
Driftsdirektør i EasyJet, David Morgan, fortæller, at åbningen af hangaren er en stor milepæl at indlede det nye år med.

”Vi vil gerne takke vores partnere for deres støtte til at udføre dette ambitiøse projekt, og vi ser frem til at returnere et af de første fly, der er vedligeholdt her i dag, tilbage i vores drift,” siger han.

”Så nu kan vores vedligeholdelsesoperationer her på BER gå i gang, og vi ser frem til at byde velkommen til mange flere fly fra vores moderne EasyJet Europe-flåde i de kommende år, mens vi fortsætter med at forny flåden med den ultimative ambition om at omstille vores flåde til fly uden CO2-udledning.”

EasyJet Europe blev etableret i 2017, og den 135 fly store flåde har en gennemsnitsalder på ni år.

 

Relaterede artikler:

Berlin bygger hangar til flyselskab

EasyJet tæt på 100 destinationer fra Berlin

EasyJet stopper til to nordiske lufthavne