Topchef i EasyJet, Johan Lundgren. (Foto: EasyJet)

EasyJet-topchef stopper

Topchef i EasyJet, Johan Lundgren, forlader sin post i begyndelsen af 2025. Stillingen som øverste chef hos det britiske lavprisflyselskab vil blive besat af den nuværende finansdirektør.

EasyJet vil i begyndelsen af 2025 få en ny topchef.

Det rapporterer flere internationale medier – herunder The Irish Times. Således vil nuværende topchef, Johan Lundgren, træde tilbage i begyndelsen af næste år, efter EasyJet torsdag i sidste uge rapporterede om et større tab end forventet i første halvdel af regnskabsåret.

Johan Lundgren var med til at styre EasyJet ud af dets gæld efter coronapandemien, ligesom han har været en stor årsag til, at flyselskabet har fået flere ferierejsende via EasyJet Holidays.

Som ny topchef fra begyndelsen af 2025 bliver Kenton Jarvis, der er nuværende finansdirektør hos EasyJet. Denne stilling har han haft siden februar 2021. Før tiden hos EasyJet ledede han flyselskabet hos rejsearrangøren TUI. Kenton Jarvis vil fortsætte i sin nuværende stilling i en overgangsperiode, og inden længe vil EasyJet lede efter hans afløser som finansdirektør.

”Ansættelsen er sket efter en grundig proces med et stærkt internt og eksternt felt af kandidater. Vi er fokuseret på at eksekvere på den mellemlange plan og relaterede finansielle mål, der blev fastsat tidligere på året, og vi ser Kenton som den ideelle person til at styre vores ledelsesteam mod dette,” siger Stephen Hester, bestyrelsesformand i EasyJet, ifølge Travel Weekly.

Forventer rekordsommer efter økonomisk modvind
I sidste uge rapporterede EasyJet om et underskud før skat på 350 millioner britiske pund (3,04 milliarder kroner, red.); kvartalsunderskuddet var forventet at være 340 millioner pund. Et år tidligere var underskuddet 392 millioner pund.

”Vi er nu absolut fokuseret på endnu en rekordsommer, som forventes at levere stærk indtjeningsvækst i FY24 (regnskabsåret 2024, red.), og vi er på vej til at nå vores mål på mellemlang sigt,” har Johan Lundgren udtalt i en erklæring ifølge The Irish Times.

Den afgående EasyJet-topchef, Johan Lundgren, har været i spidsen for lavprisflyselskabet i syv år, når han fratræder. I oktober sidste år fremlagde han ambitiøse vækstplaner og annoncerede en ordre på 157 fly fra Airbus – herunder 56 A320neo-fly samt 101 A321neo’ere. Herudover har selskabet en option på yderligere 100 fly.

EasyJets ledelse har – ligesom hos mange andre flyselskaber – kæmpet for at overbevise investorer om få deres fulde opbakning til flyselskabets vision trods det nuværende rejseboom.

 

Relaterede artikler:

EasyJet bestiller 157 nye fly

EasyJet er første Airbus-kunde på nyt produkt

EasyJet med 15. destination fra CPH: Lissabon