Airbus A320-200neo fra easyJet (Foto: Airbus/PR)

EasyJet bestiller 157 nye fly

En ny ordre på 157 fly af flere forskellige typer samt en option på 100 yderligere skal sikre, at EasyJet både kan foretage udskiftninger i den eksisterende flåde samt øge størrelsen af denne.

Flåden hos EasyJey-koncernen består i øjeblikket af 337 fly, der har gennemsnitlig alder på 10 år. Koncernen gør udelukkende brug af fly fra Airbus, og flåden tegnes af forskellige modeller fra den europæiske flyproducents A319-, A320- og A321-serier.

EasyJet nærer dog såvel en ambition som konkrete planer om både at modernisere og udbygge den eksisterende flåde frem mod regnskabsåret 2034. Det viser en netop offentliggjort børsmeddelelse fra selskabet.

Heri oplyses det, at man er nået til enighed med Airbus om en ny flyordre på 157 fly af to forskellige typer, der skal leveres mellem 2029 og 2034. EasyJet har bestilt 56 Airbus A320neo-fly samt 101 A321neo’ere.

Koster stort milliardbeløb
Flyene skal gøre det muligt at udskifte de A319’ere, som i dag er en del af flåden, samt erstatte godt halvdelen af selskabets A320ceo-fly, lyder det. I forbindelse med ordren har EasyJet samtidig sikret sig muligheden for at øge den med 100 yderligere fly, såfremt det skulle blive nødvendigt.

I og med at EasyJet får rabat som led i handlen kendes den præcis pris ikke, men det oplyses i børsmeddelelsen, at flyene ifølge den senest tilgængelige listepris vil koste 19,9 milliarder dollars, hvilket svarer til omkring 140 milliarder kroner, der skal afregnes i rater over en årrække.

Selskabet er desuden i færd med at forhandle en aftale på plads, som vil betyde, at det bliver den amerikanske producent CFM International, der er et joint venture mellem GE Aerospace og Safran Aircraft Engines, der vil levere motorerne til de kommende fly.

I tillæg til den nye ordre har EasyJet også justeret en eksisterende Airbus-ordre. Det betyder, at man har konverteret 35 allerede bestilte A320neo-fly således, at selskabet i stedet vil modtage A321neo’er.

Har lagt ordrer på 315 fly
I en udtalelse slår EasyJets koncernchef Johan Lundgren fast, at sommertrafikken har overbevist koncernen om, at den valgte strategi fungerer. Derfor ønsker man at fortsætte ned ad den vej, hvilket aftalen med Airbus skal hjælpe med.

”Den nye ordre vil sætte os i stand til fortsat at kunne både forny og forøge EasyJets flåde efter 2028, mens den ligeledes vil give os flere fordele i forhold til at nedbringe vores udgifter og forbedre graden af bæredygtighed i vores aktiviteter.”

Med den netop offentliggjorte ordre har EasyJet i alt lagt bestillinger på 315 fly fra Airbus, som vil blive leveret løbende frem mod 2034. Derudover har koncernen option på yderligere 100 fly. 158 af flyene forventes leveret inden regnskabsåret 2029.


Relaterede artikler:

EasyJet er første Airbus-kunde på nyt produkt

Lavprisflyselskaberne har fået øje på Cairo

EasyJet opjusterer forventningerne til 2022/23