EasyJet-fly ved Go-fingeren i København Lufthavn (Foto: Morten Lund Tiirikainen)

EasyJet trækker sig fra London-rute fra København

EasyJet opgiver lavpriskonkurrencen mellem København og London. Luton-ruten lukkes og samlet reduceres med 26 ugentlige afgange i hver retning.

Konkurrencen mellem flyselskaberne på ruterne til London-lufthavnene er hård og intens. Udover netværksselskaberne SAS og British Airways, der begge flyver til London-Heathrow, konkurrerer Norwegian, easyJet og Ryanair om lavpriskunderne til ruterne til henholdsvis Gatwick Airport og Luton Airport.

Sidste år fløj lidt flere end 2,2 mio. passagerer på ruterne mellem København og London, hvilket var det højeste antal nogensinde.

Men konkurrencen betyder også, at flyselskaberne bliver nødt til at sælge billetterne for billigt. Det har fået easyJet til at tilpasse kapaciteten mellem København og London i sommertrafikprogrammet, der træder i kraft den 26. marts 2017. Det skriver cphtraveller.dk.

Det britiske lavprisflyselskab lukker ruten mellem København og London-Luton, hvor der hidtil har været fløjet 25 gange om ugen i hver retning. På torsdage, fredage, søndage og mandage har easyJet tilbudt fire daglige returflyvninger og tre de øvrige dage.

Reducerer med flere end 400.000 sæder
EasyJet beholder ruten mellem København og London-Gatwick i det kommende sommertrafikprogram. Der bliver dog skåret ned med en enkelt frekvens, således at der ikke længere flyves fire gange om fredagen, men blot tre gange. De øvrige ugedage flyves der også tre gange dagligt i hver retning, mens der om søndagen flyves to gange.

Med reduktionen har easyJet fjernet mellem 400.000 og 450.000 sæder fra ruterne mellem København og London, hvilket vil være til fordel for især Ryanair, der fremover vil være alene på ruten til Luton Airport.

EasyJet skal dog stadig konkurrere med Norwegian på ruten mellem København og London-Gatwick, hvor det norske lavprisflyselskab planlægger at flyve fem gange dagligt i hver retning.

Antal passagerer mellem København og London i 2015

Lufthavn Selskaber Antal pass.
London Heathrow SAS, British Airways 998.353
London Gatwick Norwegian, easyJet 799.184
London Luton Ryanair, easyJet 411.295
London Stansted EasyJet 22.506
 I ALT  2.231.338

Kilde: Trafikstyrelsen

 

Relaterede artikler:

Ryanair-vækst får Københavns Lufthavn til at opjustere

Massiv lavprisvækst i Københavns Lufthavn

EasyJet lukker rute fra København til Stansted

EasyJet opretholder Stansted-rute

EasyJet åbner ny London-rute fra CPH