En Airbus A380-800 fra Emirates. Foto: © Thorbjørn Brunander Sund, Danish Aviation Photo

Emirates’ A380 er i luften igen

Onsdag lettede en Airbus A380 fra Emirates med kurs mod London Heathrow, og det var første kommercielle flyvning med flytypen siden marts.

Samtlige Airbus A380 hos Emirates har siden coronapandemiens udbrud i marts i år stået på jorden uden at have foretaget passagerflyvninger. Men nu er flytypen tilbage i luften.

Det mellemøstlige flyselskab sendte onsdag klokken 07.45 lokal tid en megajumbo på vingerne på rute EK001 fra Dubai International Airport, og destinationen var London Heathrow. Lidt senere – klokken 08.20 – lettede endnu en A380 med kurs mod Paris Charles de Gaulle.

De to flyvninger var de allerførste med kommercielle passagerer i en A380 hos Emirates siden 25. marts – altså næsten fire måneder siden. Flyet til Paris vil blive modtaget med en særlig velkomst i den franske lufthavn, da det er første A380 til at lande i lufthavnen siden marts.

Emirates har samtidig meldt ud, at der vil blive sat en A380 ind på ruten til Amsterdam fra 1. august, ligesom der vil være én ekstra daglig afgang med flytypen til London Heathrow.

Betjener mere end 50 destinationer
Emirates vil i løbet af onsdagen desuden genåbne yderligere syv ruter – herunder til Athen, Barcelona, Genève, Glasgow, Larnaca, München og Rom. 16. juli genoptager Emirates ruterne til Malé og Washington D.C., og 17. juli vender Bruxelles-ruten tilbage.

I øjeblikket betjener det mellemøstlige flyselskab over 50 destinationer fordelt på seks kontinenter. Premium-passagererne hos Emirates kan igen nyde godt af selskabets chauffør-service og slappe af i den tilhørende lounge i Dubai International Airport.

Emirates har som mange andre flyselskaber implementeret en række foranstaltninger, der skal gøre det sikrere og mere trygt for kunderne at rejse med fly. Det betyder blandt andet, at A380-passagerer på First Class og Business Class ikke længere kan tage et brusebad eller en drink i baren på flyets første etage.

Der er lang vej til, at samtlige A380’ere hos Emirates kommer i luften igen. Flyselskabet råder over hele 115 eksemplarer, der hver har en gennemsnitlig alder på seks år.

 

Relaterede artikler:

Emirates vender tilbage til København

Emirates trækker første Airbus A380 ud af flåden

Emirates begynder at sende A380 på pension