En Boeing 777-300 fra Emirates. Foto: © Thorbjørn Brunander Sund, Danish Aviation Photo

Emirates vender tilbage til København

Emirates genoptager flyvninger med passagerer mellem Dubai og København igen fra 19. juni. Indtil videre vil flyselskabet operere med Boeing 777 på ruten.

Københavns Lufthavn har siden marts været helt forandret. Små enmotorede propelfly har haft rig mulighed for at besigtige Danmarks største lufthavn, mens de store passagerjetfly har set misundeligt til fra asfalten som følge af coronakrisen.

Flyselskaberne begynder dog så småt at starte op igen efter flere måneders nedlukning. Det betyder, at de store passagerfly langsomt vil vende tilbage i Københavns Lufthavn og dermed atter skabe liv på det enorme lufthavnsområde.

Som det seneste selskab oplyser Emirates fredag, at det vender tilbage til Københavns Lufthavn senere på måneden. Det mellemøstlige flyselskab vil mere præcis flyve med passagerer til og fra lufthavnen igen fra 19. juni.

Emirates meddeler, at CPH bliver gjort til et midlertidigt hub mellem Skandinavien og Dubai. I første omgang lægger flyselskabet ud med at flyve to gange om ugen – om fredagen og lørdagen. Og flyvningerne er særligt henvendt til expats.

”Vi er begejstrede for igen at kunne byde vores kunder om bord på to ugentlige flyvninger mellem Dubai og København. De Boeing 777-fly, vi indsætter, har fragtet gods mellem København og Dubai gennem det meste af krisen, og efterhånden som restriktionerne rundt om i verden løftes en smule, kan vi også udnytte den kapacitet til at hjælpe expats og andre passagerer med et anerkendelsesværdigt formål,” siger Morten Balk, dansk landechef for Emirates.

Omfattende sikkerhedstiltag
Afgangene på rute EK151 fra Dubai International Airport til Københavns Lufthavn er planlagt til klokken 08.20 begge dage. Der flyves med Boeing 777-300ER, og ankomst i CPH er klokken 13.15. Returflyvningerne til Dubai er på rute EK152 med afgang fra CPH klokken 15.35 og med ankomst klokken 23.55 i Dubai. Der er åbent for bestilling af billetter til både Economy Class og Business Class.

Emirates har siden 1. december 2015 opereret med de store 615-sæders Airbus A380-fly på ruten til København – kun afbrudt af en måned i efteråret 2019, hvor selskabet benyttede Boeing 777-300ER. Den tomotorede model er dermed tilbage – i hvert fald for en stund.

Rejsende på ruten mellem Dubai og København kan se frem til masser af tiltag, der skal være med til at sikre en tryg og sikker flyrejse. Alle passagerer får eksempelvis ved check-in udleveret et hygiejnekit med handsker, mundbind, renseservietter og hånddesinfektion. Emirates-besætningen vil desuden også bære masser af værnemidler.

Passagerer skal bære mundbind på hele rejsen, og mad udleveres færdigpakket. Man må kun medbringe det absolut mest nødvendige håndbagage, og toiletterne rengøres løbende på rejsen. Herudover påpeger Emirates, at flyene er udstyret med et højeffektivt HEPA-filter, der fjerner 99,97 procent af alle vira i kabineluften.

Fly til en femtedel Emirates-destinationer
Københavns Lufthavn er blot én blandt flere lufthavne, hvortil Emirates genoptager driften fra midten af juni. De øvrige byer er Bahrain, Manchester, Zürich, Wien, Amsterdam, Dublin, New York-JFK, Seoul, Kuala Lumpur, Singapore, Jakarta, Taipei, Hong Kong, Perth og Brisbane.

Emirates er med disse byer oppe på at betjene 29 af de 159 destinationer i 85 lande, som flyselskabet fløj til, indtil COVID-19-pandemien brød ud i marts i år. Det svarer til 18 procent af Emirates’ normale antal destinationer.

Passagerer, der ønsker at rejse til ovenstående destinationer, skal være opmærksom på restriktioner for indrejse. ’Rejsende vil kun blive accepteret på Emirates’ flyvninger, hvis de opfylder alle adgangskriterier til destinationslandet,’ meddeler Emirates.

 

Relaterede artikler:

Emirates vil skære 30.000 stillinger

Emirates lander overskud under coronakrisen

Emirates introducerer lyntest for COVID-19