London Stansted Airport (Foto: STN)

Emirates åbner rute til lavprislufthavn

Fra begyndelsen af juni næste år vil Emirates flyve mellem Dubai og London Stansted Airport, der er hjemsted for mange lavpris- og charterflyselskaber.

I London Stansted Airport nordøst for den britiske hovedstad har Ryanair sin største base. Det irske lavprisflyselskab er den suverænt største kunde i lufthavnen, og selskaber som easyJet, Jet2.com, Thomas Cook Airlines, TUI Airways og snart også Primera Air holder til i Europas største lavprislufthavn.

Fra den 8. juni 2018 får lufthavnen en ny og opsigtsvækkende kunde. Det er Dubai-baserede Emirates, der fra denne dato vil flyve dagligt mellem Stansted og Dubai International Airport med en Boeing 777-300ER i en treklasses konfiguration. At flyet samtidig er indrettet med seks First Class-sæder, 42 i Business Class og 306 på Economy Class, betyder at man satser på andet og mere end fritidsrejsende.

London Stansted Airport betjener et optageområde med 7,5 millioner mennesker, og lufthavnens placering i nærheden af Cambridge og Peterborough, der er hjemsted for internationale virksomheder som Airbus, Astra Zeneca og GSK, giver gode muligheder for at tiltrække forretningstrafik. Analyser viser nemlig, at Hong Kong, Dubai, Shanghai, Singapore og Mumbai er blandt de mest populære forretningsdestinationer fra området.

“Introduktionen af den nye rute mellem London Stansted og Dubai understreger vores interesse i at betjene London, hvilket snart vil ske fra tre forskellige lufthavne. Der er en tydelig efterspørgsel efter denne rute fra både forretnings- og fritidsrejsende, og vi forudser, at denne nyhed vil få en varm modtagelse i hele vores rutenetværk samt af det lokale erhvervsliv i Stansteds optageområde,” siger Sir Tim Clark, der er koncernchef hos Emirates Airline.

Syvende lufthavn i Storbritannien
Med ruten til Stansted vil Emirates fra begyndelsen af juni næste år tilbyde ikke færre end 10 daglige afgange mellem Dubai og London. Til Heathrow Airport flyves der seks gange dagligt med Airbus A380, mens Gatwick Airport har tre daglige afgange med samme flytype.

Stansted Airport bliver samtidig den syvende lufthavn i Storbritannien, der har regelmæssig betjening med passagerfly fra Emirates. Udover de tre London-lufthavne er det Birmingham, Newcastle, Manchester og Glasgow.

Det er ikke første gang, at London Stansted Airport bliver forbundet med Dubai. Således fløj Pakistan International Airlines i en kort periode i 2009 på samme rute.

I 2016 rejste flere end 24,3 millioner passagerer gennem London Stansted Airport, og hovedparten af disse passagerer fløj med Ryanair. Således har det irske lavprisflyselskab sammenlagt siden 1989 transporteret flere end 230 millioner passagerer gennem lufthavnen, og selskabet tilbyder i dag over 140 ruter herfra.

 

Relaterede artikler:

Emirates lancerer kampagne til trecifret millionbeløb

Emirates klart størst på antal A380-operationer

British Airways flyvende fra start i Stansted

British Airways åbner i London-Stansted

Ryanair: Vi må ikke købe Stansted