Emirates A380-800 i Dubai International Airport. (Foto: Emirates)

Emirates bestiller flere A380’ere

140 eksemplarer af Airbus A380-flyet er ikke nok til Emirates og selskabets vækstplaner. Derfor har man afgivet ordre på flere dobbeltdækkerfly.

Det Dubai-baserede flyselskab Emirates har afgivet endnu en ordre hos flyfabrikanten Airbus på yderligere to A380-fly med Rolls Royce Trent 900-motorer, som forventes leveret i 4. kvartal af 2017.

Dermed spæder selskabet lidt til sin i forvejen meget store flåde af dobbeltdækkerflyet. Emirates er nemlig det flyselskab, som har det største antal af Airbus A380-fly i sin flåde, der i øjeblikket tæller 75 fly. Med de to nye bestillinger, som modsat mange andre af Emirates’ A380-fly kun vil indeholde economy og business-class, vil Emirates samlet have en ordrebog på 142 stk. A380.

Emirates fik de første A380’ere i den særlige 615-sæders to-klasses version i efteråret sidste år og brugte dem til den 1. december sidste år at sætte flytypen ind på sin rute mellem Københavns Lufthavn og Dubai. Det er nemlig svært for Emirates at sælge first class på ruten til og fra København.

Ældre fly på pension
Den nye bestilling er en del af et større flådefornyelsesprojekt, som Emirates er i gang med.

“Inden udgangen af 2017 vil 30 af Emirates’ ældre fly gå på pension, så for at opfylde vores behov og den stigende vækst, som vi forventer de kommende år, vil vi modtage 24 nye Boeing 777 og 33 nye A380 fly. Dette er også i overensstemmelse med vores strategi om at drive et moderne og effektivt flyselskab, hvor vi konstant tilbyder den bedste oplevelse for vores kunder,” forklarer Sir Tim Clark, præsident for Emirates Airline.

Han tilføjer:

“A380 har været en stor succes for Emirates, og vi får mange positive tilbagemeldinger fra vores kunder, som også er meget glade for flyene. Det har også haft betydning for vores beslutning om at bestille yderligere A380-fly, da vi gerne vil opfylde kundernes efterspørgsel bedst muligt.”

67 fly på vej
Emirates’ mange nye Airbus A380’ere vil snart flyve til destinationer som Prag, Taipei og Wien, og flyselskabet vil derefter have 42 destinationer i hele verden med A380 fly. Flyselskabet har med de to nye bestillinger i alt 67 Airbus A380-fly på vej fra Airbus.

Den 1. december sidste år satte Emirates Airbus A380-flyet ind på sin rute til Københavns Lufthavn. Foto: Morten Lund Madsen.

 

Læs også:

Flere sæder i A380

Emirates: Marked for brugte A380-fly

Disse europæiske lufthavne har A380

Verdenspremiere i CPH på 615-sæders fly

Emirates lancerer Airbus A380 til CPH