Emirates Boeing 777-200. Foto: Emirates.

Emirates dropper plan om Mexico City-rute

De mexicanske myndigheder vil ikke give Emirates tilladelse til at flyve dagligt fra Dubai til Mexico City via Barcelona. Det får Emirates til at trække sig.

I begyndelsen af året blev det offentliggjort, at Emirates havde planer om at etablere en rute fra Dubai via Barcelona til Mexico City. Samtidig annoncerede de spanske myndigheder, at de havde godkendt en ansøgning fra Emirates om at benytte de såkaldte Fifth Freedom Rights til at etablere ruten.

Dengang forlød det, at Emirates ville forsøge at etablere ruten allerede i år med en daglig forbindelse med selskabets Boeing 777-200LR fly.

Nu meddeler det mellemøstlige selskab imidlertid, at det har droppet planerne om en ny one-stop rute til Mexico City, skriver Gulf News. Årsagen til de ændrede planer er ifølge Emirates, at de mexicanske myndigheder ikke har villet give selskabet tilladelse til at flyve dagligt på ruten.

Stor skuffelse hos Emirates
Emirates har kun fået tilladelse til tre ugentlige forbindelser, og det er ifølge selskabet ikke tilstrækkeligt til at sikre et forretningsmæssigt grundlag for en langdistancerute af denne type.

“Emirates har udvist fuld fleksibilitet ved at foreslå en fartplan, der udnytter slot-tider med lav efterspørgsel i Mexico City International Airport. På trods af tidligere forsikringer om, at slots ikke var et problem ved de ønskede afgangstider, har de mexicanske myndigheder informeret os om, at vi ikke vil kunne få en daglig forbindelse, men kun tre flyvninger om ugen,” siger en talsmand for Emirates til Gulf News.

Talsmanden udtrykker samtidig ”stor skuffelse” over beslutningen, da man gennem længere tid har arbejdet med en række forskellige interessenter på at få ruten etableret.

Mexicos største flyselskab Aeroméxico droppede tidligere på året planer om en rute fra Mexico City til Barcelona med henvisning til Emirates’ planer, og Aeroméxicos koncernchef Andres Conesa sagde i maj, at man overvejede et sagsanlæg mod Emirates på spørgsmålet om Fifth Freedom Rights, da en Emirates rute fra Barcelona til Mexico City ville kunne koste mexicanske job.

Begrænset af den tynde luft
Emirates ønske om at etablere ruten fra Dubai til Mexico City via et stop i Barcelona hænger blandt andet sammen med afstanden. Fra Dubai til Mexico City er der 14.346 kilometer ad luftvejen, hvilket vil udfordre rækkevidden på de langtrækkende Boeing 777-fly hos Dubai-selskabet.

Udfordringen med Mexico City er, at byen og lufthavnen ligger i 2.250 meters højde over havet, og kombineret med det varme klima vil det reducere den maksimale startvægt på flyet, således at det ikke vil være muligt at flyve med fuld belægning og last, når brændstoftankene også skal være fyldt op.

Derfor er det nødvendigt at gøre et fuel-stop undervejs, og her blev Barcelona valgt til mellemstation, da der ”kun” er 9.496 kilometer fra Mexico City til Barcelona.

 

Relaterede artikler:

Emirates fra Barcelona til Mexico

USA og Emiraterne indgår aftale om luftfart

Emirates overvejer USA-ruter med B787-9