Emirates kommer til København

Det succesfulde arabiske luftfartsselskab Emirates kan nu endelig bekræfte planerne om en rute til København. Den 1. august åbner selskabet en rute mellem Dubai og København. Sammen med Qatar Airways har Københavns Lufthavn indenfor kort tid tiltrukket to af de mest ekspansive selskaber i verden.

Der har løbendeværet drøftelser mellem Københavns Luthavn og det Dubai-baserede luftfartsselskab Emirates. Fra mange sider har der været en forventning om, at selskabet ville etablere en rute fra Dubai til København senest i 2011.

Dette er nu en realitet. Fra den 1. august vil det succesrige luftfartsselskab etablere en rute til København opereret med et fly af typen Airbus A330-200. Der er plads til i alt 237 passagerer i en tre-klasses version. Det betyder 12 sæder på First Class, 42 på Business Class og i alt 183 sæder på Economy Class.

Der vil blive daglig afgang fra København kl. 14.55 med ankomst i Dubai kl. 23.15 lokal tid. Returflyvningen fra Dubai er kl. 08.30 med ankomst i København kl. 13.10.

Ruten til København bliver nr. 27 i Emirates´ europæiske netværk. “København er et vigtigt hub for hele Skandinavien, og etableringen af den nye rute vil åbne et nyt marked for Emirates,“ siger Sheikh Ahmed bin Saeed Al-Maktou, der er CEO hos Emirates Airline & Group.

Selskabet har tidligere været langt fremme i planerne om en rute til København. Ved årsskiftet 2005/2006 meddelte Emirates nemlig, at man ville åbne en rute fra Dubai til København i oktober 2006, men planerne blev aldrig realiseret, idet Emirates i stedet valgte Wien som ny europæisk destination. Det var angiveligt de politiske efterdønninger samt den reducerede efterspørgsel i kølvandet af sagen om Mohammed-tegningerne, der fik Emirates til at trække sig.

Med den nye rute er det lykkedes Københavns Lufthavn indenfor et år at tiltrække to af verdens mest ekspansive luftfartsselskaber. I marts måned sidste år åbnede Qatar Airways nemlig en rute mellem Doha og København.

Såvel Emirates som Qatar Airways er særdeles stærke på trafikken mellem Europa og Asien og Australien gennem de respektive hubs i Dubai og Doha.

Med den nye rute får SAS og Norwegian også konkurrence. SAS flyver i vinterhalvåret fire gange ugentligt mellem København og Dubai, mens lavprisflyselskabetNorwegian flyver én gang ugentligt.

Foto: Emirates vil fra august måned etablere en direkte rute mellem Dubai og København.