En Boeing 777-300ER fra Emirates. Foto: © Thorbjørn Brunander Sund, Danish Aviation Photo

Emirates øger til 11 daglige London-afgange

Emirates fordobler antallet af afgange til London Stansted, og dermed vil det mellemøstlige flyselskab få i alt 11 daglige Dubai-afgange til tre forskellige London-lufthavne.

Det går ganske givet godt for Emirates’ ruter mellem Dubai og de tre største lufthavne i London.

Emirates har nemlig annonceret, at selskabet fra den 1. juli i år vil flyve to daglige rotationer mellem Dubai International Airport og lavprislufthavnen London Stansted. Det betyder, at Emirates vil få i alt 11 daglige afgange fra Dubai og til tre forskellige lufthavne i den britiske hovedstad.

Seks gange dagligt letter et fly fra Dubai mod London Heathrow, mens der er tre daglige afgange til London Gatwick. Emirates opererer med en Airbus A380 til både Heathrow og Gatwick, mens en Boeing 777-300ER betjener Stansted. Sagt med andre ord: Emirates sender hver dag hele ni A380’ere af sted mod London samt de to B777’ere.

Populær Dubai-rute fra Stansted
Frekvensforøgelsen på London Stansted kan formentlig ses i sammenhæng med, at Emirates har stor succes med London. Boeing 777-300ER-flyene, der opererer på denne Dubai-rute, har en tre-klasses konfiguration. På First Class er der seks private suiter, mens der er 42 sæder på Business Class og 306 sæder på Economy Class. Alle tre kabiner er for nyligt blevet opgraderet med nydesignede sæder og bedre underholdningssystem.

”Meddelelsen om, at Emirates fordobler kapaciteten på dets Dubai-rute, er fantastiske nyheder for passagerer og en tillid til både London Stansted Airport og Østengland,” siger Ken O’Toole, administrerende direktør i London Stansted.

”Siden dag ét har denne rute været ekstremt populær hos passagererne, der kan flyve direkte til Dubai. Men passagererne kan også udnytte de 150 flyforbindelser, der er tilgængelige fra hubbet. Dagens meddelelse er yderligere bevis på den stigende efterspørgsel, der eksisterer på flere langdistanceruter fra Stansted.”

Emirates meddeler også, at den nye dobbelt-daglige afgang til London Stansted sker for et imødekomme en stabil efterspørgsel fra både fritids- og forretningsrejsende, mens selskabet samtidig styrker den internationale trafik af studerende til universitet i Cambridge.

”Vi søger løbende efter måder at maksimere bekvemmelighed og fleksibilitet for vores kunder. Og den anden daglige afgang kombineret med optimale afgangstidspunkter vil gøre præcis det; give en problemfri rejseoplevelse med Emirates,” siger Hubert Frach, kommerciel direktør for Emirates i Vesten.

Emirates har 140 ugentlige britiske afgange
De to kommende daglige afgange til London Stansted fra Dubai er henholdsvis klokken 09.00 og 14.15 med ankomster i London klokken 13.30 og 18.45. Returflyvningerne fra London Stansted sker henholdsvis klokken 15.00 og 21.10 med ankomst i Dubai klokken 01.05 og 07.10 den følgende dag.

Emirates er med 11 daglige afgange den klart største operatør mellem Dubai og London. Foruden det mellemøstlige flyselskab opererer British Airways tre gange dagligt til Dubai fra London Heathrow, mens Virgin Atlantic har én daglig rotation fra Heathrow til Dubai.

Pr. 1. juli i år vil Emirates dermed få i alt 140 ugentlige afgange fra Dubai og til Storbritannien. Foruden ruterne til London har Emirates tre daglige afgange til Manchester, to daglige til Birmingham og Glasgow samt én daglig afgang til Newcastle og Edinburgh.

 

Relaterede artikler:

Emirates åbner rute til lavprislufthavn

Emirates lancerer kampagne til trecifret millionbeløb

Emirates klart størst på antal A380-operationer

Overskuddet styrtdykker i Emirates

Emirates vil igen flyve fra Hamborg til New York