Endnu et nyt medlem på vej i voksende SkyTeam

En af de største globale luftfartsalliancer SkyTeam kan snart tilføje endnu et medlem til listen, da luftfartsselskabet Middle East Airlines har søgt om optagelse i alliancen med med virkning fra 2012. Det nye medlem kommer i rækken af nye medlemmer og en stor ekspansion for SkyTeam.

Af Michael Müller [email protected]

Star Alliance er verdens første og største samarbejde mellem luftfartsselskaber, herunder SAS, der har været medlem af alliancen i mange år. Men også den konkurrerende SkyTeam-alliance har vokseværk, omend der stadig er set stykke vej, førend alliancen med Air France KLM og Delta i førertrøjen kan måle sig med Star Alliance.

SkyTeam har dog været dygtig til at hverve nye medlemmer gennem det seneste års tid.Et af dem er Middle East Airlines, der forleden fik godkendt ansøgningen om optagelse i SkyTeam fra 2012.

Middle East Airlines er et mindre arabisk luftfartsselskab fra Libanon,der opererer på vigtige og vækstpotentielle områder som Mellemøsten og Afrika. På denne baggrund så SkyTeam muligheden for at trække flere kunder og mere trafik til Mellemøsten og Afrika, hvor der p.t. er en god og sund udvikling i passagerflytrafikken. Men også Middle East Airlines ser fordele i detkommende medlemskab.

”Vedsøge optagelse i SkyTeam vil vi nu kunne give vores kunder et omfattende, globalt netværk, der dækker Europa, Asien, Afrika og Nord- og Sydamerika. Vores kunder vil drage fordel af SkyTeam-medlemmernes loyalitet samt diverse lounges i lufthavnene verden over,” udtaler Middle East Airlines’ generaldirektør Mohamed El-Hout.

SkyTeam arbejder for tiden aktivt på at styrke alliancens tilstedeværelse i Mellemøsten, der anses for at være en af verdens vigtigste og hurtigst voksende økonomier. Derfor er det heller ikke tilfældigt, at et andet selskab fra regionen – Saudi Arabian Airlines -ligeledes træder ind i alliancen i 2012.

Derudover er selskaber som China Airlines, China Eastern Airlines og Garuda Indonesia også kommende, aktive medlemmer i SkyTeam i løbet af 2011 og 2012.

”China Airlines og China Eastern Airlines med sit datterselskab Shanghai Airlines vil planmæssigt slutte sig til os. Garuda Indonesia, Aerolineas Argentinas og Saudi Arabian Airlines har alle bekræftet deres medlemskab fra 2012. Vi vil fortsætte med at arbejde på en yderligere udvidelse af vores globale netværk ved at kigge på nye partnere fra Indien og Latinamerika,” siger SkyTeams adm. direktør Marie-Joseph Male.

Med denne udtalelse lader det til, at SkyTeam vil fortsætte sin kraftige ekspansion og kampen for at tiltrække nye medlemmer til alliancen.

Foto: MEA Middle East Airlines har søgt om optagelse i luftfartsalliancen SkyTeam.