Endnu to lavprisflyselskaber til A4E

Spanske Volotea og britiske Jet2.com har nu tilsluttet sig den nye europæiske lobby-organisation, der repræsenterer over halvdelen af den europæiske passagetrafik.

Den nye europæiske sammenslutning af flyselskaber, Airlines for Europe (A4E), der med hovedkontor i Bruxelles kommer til at udføre lobby-arbejde i EU-hovedkvarteret, har fået endnu to medlemmer siden etableringen i januar måned.

Der er tale om det spanske lavprisflyselskab Volotea, der med hovedkontor i Barcelona opererer fra baser i Spanien, Frankrig og Italien. Selskabet transporterer årligt omkring to mio. passagerer.

“Vi ser frem til at arbejde sammen med Airline for Europe og de øvrige medlemmer om at skabe en fokuseret luftfartsagenda for Europa. A4E er nu blevet vores nye stærke stemme til at adressere lovgivningsmæssige emner, som påvirker vores daglige forretning og som bør håndteres for alle europæiske flypassagerers skyld,” siger administrerende direktør Carloz Muñoz fra Volotea.

Britisk lavprisflyselskab også på plads
Med Voloetas entré i A4E har den nye organisation hentet i alt fire lavprisflyselskaber fra ELFAA, der er lavprisflyselskabernes sammenslutning. Udover Volotea er der tale om Ryanair, easyJet og Norwegian.

Men her stopper det ikke, for det er netop også lykkedes at få det britiske lavprisflyselskab Jet2.com om bord hos A4E, Det britiske flyselskab opererer fra syv baser i England med omkring seks mio. årlige passagerer.

“Airlines for Europe har i løbet af meget kort tid etableret sig som den ledende organisation til at repræsentere interesserne for europæiske flyselskaber. Det glæder os at kunne tilføre Jet2.com´support til de eksisterende medlemmer, når vi skal kæmpe mod udfordringer med uforholdsmæssige stigninger i skatter og afgifter og det store antal trafikforstyrrelser for både flyselskaber og passagerer som et direkte resultat af strejker blandt flyvelederne,” udtaler Stevee Heapy, administrerende direktør for Jet2.com i en pressemeddelelse.

Flere selskaber på vej
Fra ELFAA er der nu blot ungarske Wizz Air tilbage,, der ikke er flyttet med over til den nye sammenslutning. Det vil derfor kun være et spørgmål om tid før Wizz Air er at finde i A4E, ligesom en lang række andre flyselskaber. Fra Norden har Norwegian og Finnair allerede meldt sig under fanerne, men SAS endnu ikke har truffet beslutning om medlemskab.

Airlines for Europe (A4E) med base i Bruxelles er Europas største sammenslutning af flyselskaber. Organisationen blev etableret i januar måned og består i øjeblikket af Air France-KLM, easyJet, Finnair, IAG, Jet2.com, Lufthansa-Gruppen, Norwegian, Ryanair samt Volotea. Med flere end 500 mio. årlige passagerer repræsenterer A4E-medlemmerne mere end halvdelen af passagertrafikken på det europæiske kontinent med 2.300 fly i flåden og en samlet årlig omsætning på 93 mia. euro, hvilket svarer til godt 700 mia. danske kroner.

Relaterede artikler:

SAS overvejer medlemskab af A4E

Norwegian og Finnair sammen i luftfartsalliance

Lavpris- og netværksflyselskaber i samarbejde