Englands mest turistvenlige byer

Skal man tro hotelkæden Jurys Inn, skal man som rejsende holde sig væk fra London. Her bliver man ikke modtaget særligt venligt. Derimod er havnebyen Southampton den mest turistvenlige by i England.

I London bor de mindst venlige mennesker i England, mens beboerne i Southamption i det sydlige derimod er det mest venlige folkefærd. Det viser en undersøgelse foretaget af Jurys Inn i forbindelse med British Tourism Week.

Jurys Inn har adspurgt 4.000 briter om deres holdning til hjælpsomhed overfor andre mennesker. Resultatet har været nedslående læsning for den britiske turistindustri.

“London topper listen over de mindst venlige byer, og OL ligger kun to år forude. Det er bemærkeselsværdigt, at de fem byer, der har de mest venlige indbyggere, alle er kystbyer,“ siger en talsmand for Jurys Inn.

Englands mindst venlige byer:

1. London
2. Glasgow
3. Bradford
4. Birmingham
5. Liverpool
6. Manchester
7. Aberdeen
8. Wolverhampton
9. Belfast
10. Leeds

Engand mest venlige byer:

1. Southampton
2. Norwich
3. Exeter
4. Brighton
5. Plymouth
6. York
7. Oxford
8. Nottingham
9. Derby
10. Portsmouth

Mere en halvdelen af alle adspurgtevar af den opfattelse, at den britiske høflighed har det værre end nogensinde.

“Det første indtryk er meget vigtigt, når man besøger en nyt sted. Der kan læres meget ved blot at slentre ned afgaden og iagttage mennesker omkring én. Befolkningen i London er så travle og hektiske, at de ikke bekymrer sig for andre mennesker,“ er den afsluttende bemærkning til undersøgelsen fra Jury Inn´s talsmand.

Fototekst: Southampton er den mest turistvenlige by i England.